Rytmečio skaitymai mažiesiems

Atgal

Rytmečio skaitymai mažiesiems

Kavoliškio kaimo biblioteka


Pavasaris – stebuklingas metas, gamta bunda iš žiemos miego ir pradeda naują gyvenimo ciklą. Vienas iš mėgstamiausių dalykų pavasarį yra giedančių paukščių koncertas. Kiekvieną rytą jie šurmuliuoja ant medžių šakų, pranešdami, kad žiema baigėsi ir prasideda nauji nuotykiai. Šį šurmulį galima sutapatinti su darželinukais, kurie linksmi ir džiugiai nusiteikę renkasi bibliotekoje, pasirengę rytmečio pasakų nuotykiams. Skaityti pasakas vaikams smagu ir naudinga.
Balandžio 19 dieną Kavoliškio bibliotekoje vyko tradiciniai pasakų skaitymai „Rytmečio skaitymai mažiesiems“. Susirinko didžiulis būrys Rokiškio mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ Kavoliškio skyriaus darželinukai ir jų auklėtojos: Lina Kirstukaitė, Margarita Svolkinienė, Edita Vingelienė, Vestina Striupaitė. Buvo skaitoma pagal Robo Scottono kūrybą parašyta smagi istorija „Katinėlis Juodis Geriausi draugai“. Ką padovanoti geriausiam draugui, kad jis tikrai nudžiugtų? Katinėliui Juodžiui teko kaip reikiant pasukti pūkuotą galvą. Šiame linksmame pasakojime Juodis stengiasi sugalvoti pačią šauniausią staigmeną savo geriausiam draugui peliukui Seimurui. Svarbu leisti vaikams mėgautis jiems skaitoma pasaka ir būti atviriems jų klausimams ir idėjoms. Kita skaitoma istorija buvo iš Katerinos Macurovos knygelės „Kada tu žydėsi?“. Tai žaisminga skiemenuota knygelė tinkanti besimokantiems skaityti, o linksma netikėta istorija prajuokino ir suaugusius. Daugelis pasakų turi moralinę arba žinišką prasmę, kuri skatina gero elgesio, moko svarbių pamokų tokių kaip: draugystės, pasitikėjimo, ryžtingumo ir kt.
Sudominti pasaka vaikus yra puikus būdas padėti vaikams įsimylėti skaitymą ir pasakų pasaulį. Svarbiausia  - mėgautis bendravimu ir pasaka kartu su vaikais. Po pasakų skaitymo mažieji žiūrėjo mokomuosius filmukus: „Reikia sportuoti“ ir „Pasakų planeta“. Atsisveikinome iki kito  susitikimo.
Kavoliškio filialo vyresn. bibliotekininkė Jūratė Bulavienė