Indigo sala

Indigo sala

Autorius: T. I. Lowe
Leidykla: Alma littera, 2024

Indigo sala“ - tai jausminga ir įtraukianti istorija apie išsilaisvinimą iš praeities, nuodėmių atpirkimą, susitaikymą ir meilę, kuri užgydo ir giliausias žaizdas.
Sonė Beits prieš penkiolika metų paliko tėvų namus Pietų Karolinoje, nesigręžiojo į praeitį ir nemėgino prisiminti padarytų klaidų ir blogų sprendimų. Dabar ji intensyviai dirba, keliauja po pasaulį ieškodama tinkamiausių aikštelių kino filmams kurti. Ir, štai, po daugelio metų, jos darbas grąžina ją į gimtąją Pietų Karolinos valstiją.
Tyrinėdama nuošalias pakrantes netoli Čarlstono, ji laivu nuplaukia į nedidelę salą, kuri atrodo negyvenama, tačiau netrukus sužino,  kad joje gyvena atsiskyrėlis – žmogus, kurį vietiniai vadina Indigo salos Pabaisa. Tikrasis jo vardas yra Hadsonas Renfrou. Jis daug metų leidžia dienas saloje vienui vienas, prižiūri savo indigažolių augavietes, gamina indigo dažus. Kai Sonė kreipiasi į jį dėl filmavimo jo saloje, jis nė neketina tenkinti įkyrių kino įmonės poreikių ar nusileisti netramdomam Sonės smalsumui. Netikėtai užėjęs uraganas juos abu įkalina saloje visai nakčiai. Greitai tarp šių dviejų sužeistų sielų užsimezga draugystė. Sonė sužino, kad abu jie kenčia dėl dalykų, kurie nutiko jų praeityje. Hadsonas kadaise buvo sėkmingai kylantis Niujorko advokatas, kuris sielvarto genamas apsigyveno saloje. O Sonė ieško ramybės savo gyvenime, ilgisi savo šeimos, bet nėra pasirengusi žengti žingsnį ir vėl pamatyti savo šeimą. Netrukus Hadsonas, ilgai dangstęsis stačiokiškomis manieromis, pasiduoda ir pasirodo kaip trapus žmogus, be galo trokštantis atleidimo ir galimybės dar sykį išbandyti savo laimę...