Imperatorienė

Imperatorienė

Autorius: Gigi Griffis

Leidykla: Alma littera, 2024



Gigi Griffis „Imperatorienė“ – Bavarijos princesės Elžbietos, dar kitaip vadinamos Sisi, ir Vienos imperatoriaus Pranciškaus žavinga meilės istorija, laikais, kai santuoka buvo sudaroma iš išskaičiavimo, o ne jausmo.
Šešiolikmetė Bavarijos princesė Elžbieta yra narsi, nenuolanki ir užsispyrusi. Mergina neketina „atiduoti savo rankos“ bet kam, o yra pasiryžusi laukti tikros, tyros, nuoširdžios meilės. Jos vyresnioji sesuo Elena, priešingai – jau jaučiasi pakankamai suaugusi ir, paklusdama motinai, sutinka tekėti už jai parinkto žmogaus.
Tuo tarpu Vienoje imperatorius Pranciškus sveiksta po pasikėsinimo į jo gyvybę. Siekdamas išsaugoti taiką ir suvienyti šalį, Pranciškus apsisprendžia paskelbti apie naują imperatorienę ir sutinka vesti motinos jam parinktą nuotaką – Bavarijos princesę Eleną.
Tačiau likimas turi kitokį planą... Pranciškui atvykus į Habsburgų dvarą, jis netikėtai sutinka Elžbietą. Jų nekalti pokalbiai rūmų sode, atokiau nuo smalsių akių, virsta kažkuo daugiau. Ypatingo ryšio tarp jų negalima paneigti. Elžbieta pagaliau išgyvena tai, apie ką anksčiau žinojo tik iš poetų eilių ir girdėjo bardų giesmėse. Ji akimirksniu pavergė Pranciškaus širdį. Ar jiedu bus pakankamai stiprūs ir ryžtingi, kad pasakytų visiems apie savo jausmus? Juk Elžbieta rizikuoja prarasti seserį, kad ištekėtų iš meilės...
Jei mėgstate istorinę romantiką ir istorines piršlybas, kuriose dalyvauja karališkieji asmenys, tai labai siūlome perskaityti šią knygą.