Išgelbėtas. Ukrainoje sužeisto karo reporterio kelionė namo

Išgelbėtas. Ukrainoje sužeisto karo reporterio kelionė namo

Autorius: Benjamin Hall
Leidykla: Briedis, 2024

Ši knyga – tai įspūdingas, sukrečiantis ir jaudinantis autobiografinis romanas apie šeimą ir draugus, apie gyvenimą ir gijimą, apie tai, kaip reaguoti į išbandymus, kurių niekada nesitikėjai. Vos pasirodęs Benjamino Hallo kūrinys iškart atsidūrė The New York Times bestselerių sąrašo pirmoje vietoje.
Patyręs karo reporteris Banjaminas Hallas, daugybę metų dirbęs pavojingose karo veiksmų zonose, tokiose kaip Sirija ir Afganistanas, įsidarbino žiniasklaidos bendrovėje Fox News ir sulaukęs trijų dukrelių ketino pradėti ramiai gyventi. 2022 m. vasario 24-ąją, Rusijai klastingai užpuolus Ukrainą, Benjaminas, trumpai pasikalbėjęs su žmona, priėmė sprendimą vykti į Ukrainą ir iš Vašingtono per Londoną, Paryžių ir Varšuvą atvyko į karo krečiamą šalį.
2022 m. kovo 14-ąją Benjaminui su komanda rengiant reportažą, jie pateko į rusų artilerijos ugnį. B. Hallas buvo sunkiai sužeistas, o abu kolegos žuvo vietoje. Iš įvykio vietos jį evakavo pro šalį atsitiktinai važiavę Ukrainos specialiųjų pajėgų kariai. Jis įstrigo Kyjive ir buvo neaišku, ar pavyks ištrūkti gyvam. Suteikus pirmąją pagalbą, žurnalistą nuspręsta išgabenti į Vakarus. Tai buvo sudėtinga operacija...
Skaitant daugybės žmonių, gyvenančių skirtingose pasaulio šalyse, bet susivienijusių tam, kad jis būtų išgabentas į saugią vietą, liudijimus, atsiskleidžia stulbinantis sudėtingo komandinio darbo ir atkaklumo paveikslas. Juk tai istorija apie daugybę herojų, kurie dirbo šiuose katastrofiniuose įvykiuose. “Išgyvenimo istorijos visada buvo mano mėgstamiausias žanras, o Benjamino istorija, be jokios abejonės, yra viena nuostabiausių ir labiausiai įkvepiančių mano kada nors skaitytų“ – kalba skaitytoja.