Liudvikas, Lietuvos karalius

Liudvikas, Lietuvos karalius

Autorius: Regimantas Dima

Leidykla: Briedis, 2024



Leidykla „Briedis“ pristato naujieną – jau šeštąją Regimanto Dimos knygą „Liudvikas, Lietuvos karalius“. Nors teigiama, kad tai yra utopinis romanas, tačiau čia galima rasti šnipų, politinio, meilės romano bruožų.
Nors romanas pavadintas vyrišku vardu, pagrindinė herojė ir veiksmo variklis – moteris. Lora – graži, klastinga, užsispyrusi, turi aiškų tikslą – įgyvendinti perversmą ir šalį paversti monarchija... „Vienintelė galima autoriaus klaida, kad ne ji taps Lietuvos karaliumi ir per retai apsirengusi. Tačiau autoriaus gyvenimiškoji patirtis tvirtina – kai kurioms geriau likti nuogoms. Lietuvos karalius bus vyras, kaip skaitytojas suvokia iš knygos pavadinimo „Liudvikas, Lietuvos karalius“, – žaismingai, netgi ironiškai apie savo naujausią kūrinį kalba jo autorius R. Dima.
Bet, kaip teigia autorius, ne siužetas čia svarbiausia. „Liudvikas, Lietuvos karalius“ suteiks daug peno apmąstymams, leis pagalvoti, kur eina mūsų Respublika, koks kismas turėtų ištikti politinę sistemą. Nors knygoje gausu įvairių istorinių bei biografinių faktų, ji toli gražu nėra „sausa“ ir neįdomi, atvirkščiai – ji kupina Regimantui Dimai būdingo humoro. Tuo galima įsitikinti susipažinus su kitais romano veikėjais, kurie, švelniai tariant, yra kuoktelėję. Tuo įsitikinsite ir jūs, jei perskaitysite šią knygą.