Popietė „Gaminsime sveikai – gyvensime ilgai“

Atgal

Popietė „Gaminsime sveikai – gyvensime ilgai“

Panemunėlio kaimo biblioteka


Balandžio 12 dieną į Panemunėlio miestelio biblioteką rinkosi moterys, neabejingos savo sveikatai ir dalyvavo popietėje „Gaminsime sveikai – gyvensime ilgai“. Pirmiausia buvo apžiūrėta pasaulinei sveikatos dienai parengta paroda „Atrakink sveikatos skrynią“.
Netrukus mes sulaukėme organizacijos „Optimali sveikata“ partnerės Majos. Ji mums priminė pagrindinius sveikos gyvensenos principus:
  • Sveikai maitintis;
  • Judėti daugiau nei įprasta;
  • Apriboti ar atsisakyti žalingų įpročių;
  • Tinkamai derinti darbo ir poilsio rėžimą.
Viešnia atsivežė savo indus, produktus. Iš pradžių pakalbėjome apie mūsų kasdieninės mitybos įpročius. Klausėmės, kaip subalansuoti savo mitybą, gauti pakankamai vitaminų, kokius produktus privalome įtraukti į savo racioną, o kokių reikėtų vengti. Mėgstantiems skaniai pavalgyt sveikas gyvenimo būdas ir skanus maistas dažnai skamba kaip antonimai. Lektorė parodė, jog sveikas maistas gali būti ir skanus. Ji pademonstravo puodą, kuriame vienu metu troškino žuvį, mėsą, daržoves ir netgi kepė keksiukus. Popietės dalyvės ragavo ir labai stebėjosi, kaip viename inde gaminami skirtingi produktai gali neturėti pašalinių kvapų.
Skaniai pasivaišinę ir įgiję naujų žinių apie sveiką mitybą, popietės dalyvės skirstėsi namo. Kadangi artėja vasara, šviežių vaisių ir daržovių metas, susitarėme kitą kartą susirinkę gaminti sveikuoliškus kokteilius.
Panemunėlio miestelio filialo vyresn. bibliotekininkė Dalia Giriūnienė