Kai pavasariu spindi fotografų akys

Atgal

Kai pavasariu spindi fotografų akys

Antanašės kaimo biblioteka


Obelių bendruomenių namuose vyko fotonuotraukų parodos „Myliu tėviškę“ pristatymas. Tai dešimties autorių, profesonalų ir mėgėjų darbai. Į parodos pristatymą iš Pumpėnų, Pasvalio rajono atvyko neformalaus fotografų klubo „Myliu tėviškę“ vadovas, socialinių tinklų grupės „Myliu tėviškę“ moderatorius Virgilijus Navalinskas. Virgilijus fotografuoja bažnyčias ir koplyčias, dar išlikusius malūnus ir keliauja po Lietuvą su personalinėmis parodomis.
Miela buvo pristatyti mūsų kraštietę, kilusią iš Norkūnų kaimo, jau daug metų gyvenančią Noriūnuose, Kupiškio rajone, profesonalią fotografę Aldoną Ramanauskienę. Aldona ne tik žinoma Kupiškio krašto fotografė, bet ir Palevenės bažnyčios siela, gidė bei Kupiškio III – jo amžiaus universiteto meninės saviraiškos fakulteto dekanė.
Iš Joniškio į renginį atvyko Stefanija Grigaliūnienė, fotografė, mėgstanti fotografuoti gamtą. Išėjusi į užtarnautą poilsį, mėgstamam pomėgiui Stefanija visada suranda laiko. Smagu, kad mamos pėdomis jau pasekė ir dukra Kristina.
Iš Lailūnų, Utenos rajono, atvyko ūkininkaujantis fotografas Kęstutis Udras, savo miestelio metraštininkas. Kęstutis mėgsta fotografuoti dūmines pirteles, kurių yra įamžinęs apie du šimtus.
Savo dainomis ir muzika renginį šildė Obelių socialinių paslaugų namų kultūros darbuotojos Violeta Kazlauskienė ir Nomeda Idienė. Renginį vedė literatė ir šios parodos bendraautorė Gražina Pitrėnienė ir Antanašės bibliotekininkė Ritė Gernienė.
Džiaugiamės sulaukę svečių iš mūsų rajono savivaldybės, Obelių seniūnijos, Obelių laisvės kovų istorijos muziejaus, Obelių ir Antanašės bendruomenių, asociacijos „Raminta“.
Muziejaus direktorius Valius Kazlauskas fotografams pravedė mažą ekskursiją po Obelius. 
Aš mačiau spindėjo pavasariu fotografų akys, spindėjo ir tų, kurie buvo kartu su mumis parodos pristatyme.
Literatė: Gražina Pitrėnienė