Garsinis Pauliaus Norvilo knygos „Strykt pastyrkt!“ skaitymas

Atgal

Garsinis Pauliaus Norvilo knygos „Strykt pastyrkt!“ skaitymas

Obelių miesto biblioteka


Pradžiugindami bibliotekininkes pavasarinių gėlių puokšte, bibliotekoje apsilankė ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus „Drugelių“ grupės vaikai su mokytoja Jolanta Kuliene ir padėjėja Sigita Kondratiene. Vaikučius pasitiko bibliotekininkės, rytmetį pradėjome prisimindami, kad balandžio 2-ąją minima Tarptautinė vaikiškos knygos diena. Bibliotekininkė Gražina vaikams paskaitė Pauliaus Norvilo knygelę „Strykt pastryk!“, kurioje pasakojama apie biblioteką, knygos kūrimą, apie bendrystę, kurios veikėjai yra žvėreliai, paukšteliai. Skaitytami knygą jie kaip didžiausi kritikai kiekvienas kvietė knygą dar papildyti tekstu pagal jo poreikius, gyvenimo būdą.
Vaikai išmoko vieną frazę iš knygelės: „Jeigu gali kiti, galiu ir aš!“. Su vaikais nusprendėme, kad norint parašyti knygą pirmiausia reikia išmokti abėcėlę, kurią jie puikiai moka. Taip pat skaityti ir rašyti. O kad būsimieji pirmokėliai geriau išmoktų skaityti parekomendavome knygeles: „Triušis ir lapinas“, „Skiemenuotos pasakos“, „Skiemenuotos lietuvių pasakos“, kurios iliustruotos, skiemenuotos ir tekstas iš didžiųjų raidžių.
O koks šurmulys prasidėjo bibliotekoje, kai vaikai bandė sudėlioti žodį iš jiems pateiktų mokomųjų, lavinamųjų kortelių. Atsisveikinant pakvietėme vaikus užsukti kartu su tėveliais ir išsirinkti sau knygelę.
Obelių miesto vyresn. bibliotekininkė Aurelija Tavoraitė