Viktorina „Ar žinai stebuklingą pasakų pasaulį?“

Atgal

Viktorina „Ar žinai stebuklingą pasakų pasaulį?“

Pandėlio miesto biblioteka


Pasakos - pirmosios vaikystės pamokos apie mūsų amžinąsias vertybes. Pasakose visada laimi gėris, darbštumas, drąsa, išmintis ir meilė.
Į Pandėlio miesto biblioteką atskubėję Pandėlio gimnazijos 2 klasės mokiniai lydimi mokytojos Ramutės dalyvavo viktorinoje „Ar žinai stebuklingą pasakų pasaulį?“ Tai suteikė puikią galimybę praverti pasakų duris, juk su pasakomis užaugome visi. Jos paliečia kiekvieno mintis, mokydamos išgyventi bet kokiomis aplinkybėmis ir išlikti tyros širdies žmogumi. Tai ryškus pasaulis. Ryškūs ir pasakų veikėjai: Raudonkepuraitė, Batuotas katinas, Bjaurusis ančiukas, Snieguolė, Eglė žalčių karalienė“... Bibliotekininkė pasmalsavo, kas namuose turi pasakų knygučių, kokias pasakas yra skaitę, kokius įspūdžius pasakos paliko, kokiais žodžiais dažniausiai prasideda pasakos, kas įvyksta pasakose, ką pasakose daro meilė.... Viktorinos dalyviai galėjo atsakinėti į klausimus ir pelnyti prizus. Žaidimas vyko turais. Superfinale, sėkmingai pravėrusi pasakų duris ir įveikusi visas užduotis, viktorinos nugalėtoja tapo žingeidi pasakų žinovė Austėja.
Tiek didelis, tiek mažas iš pasakų gali pasisemti įvairios patirties, sumanumo. Todėl atsisveikindama bibliotekininkė palinkėjo vaikams dažniau skaityti pasakas ir atrasti jose daug įvairių minčių, pamokymų, pamąstymų bei labiau tikėti stebuklais!
Pandėlio m. bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė