Poezijos popietė „Eilės kvepiančios pavasariu“

Atgal

Poezijos popietė „Eilės kvepiančios pavasariu“

Bajorų kaimo biblioteka


Tu ateik po pavasariniu skėčiu,
Apsigaubusi pavasario rūkais.
Saulę tau atnešti aš galėčiau.
Pirmas spindulys ant delno žais...
 
Labai simboliška, kad Poezijos dieną buvome pakviestos į Bajorų kaimo biblioteką sudalyvauti popietėje „Eilės, kvepiančios pavasariu“. Smagu buvo, kad į popietę susirinko „Vidurdienio damų“ klubo, vadovaujamo teatralės Nijolės Čirūnienės, moterys, nestokojančios gerų idėjų, darbštumo ir mylinčios eiliuotą žodį.
Bibliotekininkės Virginijos Krasauskienės kolegės: Ritė Gernienė iš Antanašės, Gražina Deksnienė iš Obelių ir šių eilučių autorė skaitė literatės Gražinos Pitrėnienės poetinius skaitymus „Tu ateik po pavasariniu skėčiu“. Lukštų kaimo bibliotekininkė Sigutė Šimanauskienė skaitė savo kūrybos eiles. Tarp „Vidurdienio damų“ klubo moterų buvo ir dar dvi Rokiškio literatų klubo narės Zita Mironienė ir Stasė Junokienė, kurios taip pat pradžiugino visas popietės dalyves eiliuotu žodžiu. Alės Kazlauskienės, kuri negalėjo dėl sveikatos dalyvauti renginyje, eiles paskaitė Nijolė Čirūnienė. Popietėje skambėjo ir tarmiška kūryba. Nijolei neblogai sekėsi skaityti aukštaičių tarme. Keletas popietės dalyvių iš Gražinos gavo dovanų - knygų. Buvo išdrįsusių ir žiūrovių paskaityti, kad ir ne savo kūrybos eilių.
Nebuvo pamiršta ir lėlininkų diena. Bibliotekininkės Virginijos nuo viso „Vidudienio damų“ kolektyvo buvo pasveikintos šauniosios „lėlininkės“ Nijolė Čirūnienė ir Dalia Ziemelienė.
Popietę pratęsėme prie puikaus stalo, kvepiančio pavasariu ir artėjančiomis šventėmis.
Įsitikinome, kad Bajorų biblioteka, kultūros darbuotojos ir bendruomenė kaip viena didelė šeima, kurianti grožį, dalijanti gėrį kitiems ir skleidžianti eiliuotą žodį.
Tegul po pavasariniu skėčiu sutelpa visi, kam patinka poezija. Atverkime širdis pavasario grožiui, juk aplink tiek daug poezijos...