Piktas medus

Piktas medus

Autorius: Jodi Picoult, Jennifer Finney Boylan

Leidykla: Alma littera, 2023 m.



Mūsų laikams aktualus ir įtraukiantis romanas, kurį perskaitę džiaugsitės, kad šios dvi stiprios rašytojos nusprendė bendradarbiauti. Išskirtinė kūrinio gimimo istorija: Jennifer Finney Boylan susapnavo, kad rašo knygą kartu su Jodi Picoult. Kai Boylan tviteryje pasidalino įrašu apie savo sapną, su ja susisiekė Picoult ir pareiškė : „Rašom“.
Atsivertę knygą, joje rasite dvi laiko juostas su dvejomis herojėmis priešaky. Olivija Makafi - tas personažas, kuris žino, ką reiškia pradėti iš naujo. Tobulas gyvenimas - namas Bostone, santuoka su puikiu kardiochirurgu, nuostabus sūnus Ašeris - baigėsi, kai jos vyras parodė savo tamsiąją pusę. Olivijos akimis galėsite išvysti dabartį. Lilė Kampanelo irgi puikiai žino, ką reiškia pokyčiai. Prieš dvyliktą klasę ji su mama persikelia į Naująjį Hampšyrą, ir abi tikisi, kad čia jų laukia nauja pradžia. Tačiau Lilė vieną dieną netikėtai miršta. Kas, kaip ir dėl ko? Būtent šios dvi meistriškai papasakotos istorijos, skaitytoją nukelia į tą laikotarpį, kuomet Lilė dar buvo gyva ir kaip tam tikri dviejų moterų gyvenimo praeities įvykiai turėjo įtakos jų ateičiai.

Skaitytojai vertina, kad istorija yra tikrai sudėtinga, daugiasluoksnė, kviečianti susimąstyti, vietomis su šokiruojančiomis interpretacijomis. Autorės nevengė pasakojime nagrinėti sunkių ir prieštaringų temų, kurios pasakojamos jautriai ir su užuojauta.