Genutės Matiukienės unikalių darbų paroda „Kaimo sodybos“ atidarymas ir susitikimas su autore

Atgal

Genutės Matiukienės unikalių darbų paroda „Kaimo sodybos“ atidarymas ir susitikimas su autore

Salų kaimo bibliotekoje


Kovo 6 dieną 14 valandą Salų kaimo bibliotekoje vyko susitikimas su tautodailininke Genute Matiukiene ir jos unikalių darbų parodos „Kaimo sodybos“ atidarymas. Autorę į susitikimą atlydėjo jos sūnus Mindaugas su marčia Vidute. Salų bibliotekoje jau laukė gausus jos talento gerbėjų ratas. Ilgus metus jos darbai niekur nebuvo rodomi, na dabar jie keliauja po visą Lietuvą. Susirinkusieji į Salų biblioteką pamatė tik nedidelę dalelę jos darbų. Genutės Matiukienės rankose atgyja ne tik medis, akmenukai, bet ir kriauklės, kedro riešutai, kankorėžiai, slyvų kauliukai. Viskas labai išmoningai naudojama kuriant išradingus ir labai kruopščius senojo kaimo ir kitų pastatų maketus.
Susitikimo metu Genutė  su gera humoro doze pasakojo apie savo kūrybos pradžią. Pirmųjų savo kūrinių: dekoruotų dėžučių, kryžių, koplytstulpių – jau neturi – padovanojo ar kaip kitaip jie paliko namus. O savo kūrinius kaupti pradėjo paskatinta sūnaus. Buvo atvejis, kad padovanojus kūrinį, kirbėjo mintis jį vėl turėti. Todėl, paslapčiom nuo namiškių pagamino kitą, ir pasakė, kad senąjį gražino... Sūnaus tuo įtikinti nepavyko, nes jis suprato, kad tai naujas darbas, nes buvo dar dailesnis ir gražesnis...
Labai greitai pralėkė susitikimo akimirkos. Genutė Matiukienė pakvietė visus apsilankyti pas ją namuose, Rokiškyje, kur yra parengta jos darbų ekspozicija ir apsilankyti ne vieniems, o su šeima ar svečiais.
Salų bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Rasa Kalnietienė