Knygos bičiulių paradigma

Atgal

Knygos bičiulių paradigma

Kavoliškio kaimo biblioteka


Daugelis žmonių dalyvauja knygų klubuose, kuriuose diskutuojama apie skirtingas knygas su bendraminčiais. Taip galima keistis nuomone, gilinti supratimą  apie skaitytas knygas, bendrauti.
Bibliotekoje organizuojami knygų aptarimai yra puikus būdas skatinti skaitymą, ugdyti kritinį mąstymą, bendruomeninį sąveikavimą. Jau tapusi tradicija, Kavoliškio bibliotekoje vasario 23 dieną vyko „Knygos bičiulių paradigma“. Susirinkome aptarti perskaitytas knygas ir peržvelgti naujas dar  spaustuvės dažais kvepiančias knygas. Didžiausias dėmesys atiteko Lucy Foley romanams „Paryžiaus butas“, „Svečių sąrašas“ ir „Medžioklės vakarėlis“. Tai yra britų šiuolaikinės, istorinės fantastikos ir paslaptingų romanų autorės šedevrai. Knygos vertos dėmesio, kiekviena iš jų yra skirtingų požiūrių dėliojimas, šiurpą kelianti įtampa, įtraukia į nesibaigiantį paslapčių bei spėlionių žaidimą. Įtemti, meistriškai parašyti detektyvai. Lucy Foley  tobulėja su kiekviena knyga. Siužeto posūkiai vis tamsesni ir netikėtesni, atmosfera kaip iš gotikinių romanų. Rekomenduoju.
 Šie susitikimai ir aptarimai sukuria galimybę bendrauti su skaitytojais. Tai skatina bendrumą, leidžia dalintis mintimis, patirtimi. Aptariant knygas, analizuojame jų turinį, temą, veikėjus, stilių ir prasmę. Tai padeda giliau suprasti skaitytą tekstą ir ugdyti kritinio mąstymo įgūdžius.
Tai svarbi ir prasminga veikla, kuri prisideda prie skaitymo skatinimo, literatūrinio supratimo ir bendruomenės stiprinimo. Skaitykite, tobulėkite!
Kavoliškio filialo vyresn. bibliotekininkė Jūratė Bulavienė