Proto mūšis „Mano Lietuva tavo“

Atgal

Proto mūšis „Mano Lietuva tavo“

Kazliškio kaimo biblioteka


Vasario 16 d. 12 val. Kazliškyje vyko Lietuvos valstybės atkūrimo dienos paminėjimas. Šventė prasidėjo tradiciškai prie Vytauto Gužo- Kardo paminklinio akmens. Čia buvo sugiedotas Lietuvos himnas. Visus susirinkusius su švente sveikino Kazliškio seniūnijos seniūnė Justina Kazanavičienė ir komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėja Irena Matelienė.
Po to visi rinkomės į seniūnijos salę čia vyko Proto mūšis „Mano Lietuva tavo“, kurį parengė ir vedė bibliotekininkė Zita. Pradžioje dalyviai susiskirstė į komandas. Komandų buvo - penkios. Tada bibliotekininkė supažindino su žaidimo taisyklėmis, komandos turėjo susigalvoti sau pavadinimus. Komandų atsakymų tikrinimas ir taškų skaičiavimas buvo patikėtas seniūnei.
Protų mūšis buvo sudarytas iš 4 turų po 10 klausimų, kiekvienam atsakymui buvo skirta po 45 sekundes. Klausimai buvo pateikti iš įvairių sričių: istorijos, geografijos, dailės, literatūros. Visos komandos labai stengėsi, norėjo kuo geriau pasirodyti.
Visi dalyvavę žaidime buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis, o pirmos vietos nugalėtojai dar seniūnės prizu – šakočiu.
Pasibaigus protmūšiui visi dar diskutavo ir priėjo prie vieningos nuomonės, kad geriausia čia buvo proto mankšta, puiki šventinė nuotaika ir bendrystė.
Kazliškio filialo vyresn. bibliotekininkė Zita Dilbienė