Garsinis skaitymas – edukacija „Strykt pastrykt!

Atgal

Garsinis skaitymas – edukacija „Strykt pastrykt!

Pandėlio miesto biblioteka


Pandėlio miesto bibliotekoje apsilankė Pandėlio gimnazijos 1 klasės mokiniai su mokytoja Renata. Mažiesiems bibliotekos lankytojams buvo įteikti skaitytojų pažymėjimai bei pristatyta linksma Pauliaus Norvilos knyga „Strykt pastrykt!“ apie šiuolaikinį kiškį.
Knygelėje rašoma apie tai, kaip kiškį vieną dieną aplanko geniali idėja parašyti knygą. Ir parašo. Apie ką? Ogi apie save! Tačiau niekas kiškio darbo nevertina … Bibliotekininkei perskaičius šią knygelę vaikai sužinojo, ar kiškio pastangos nenuėjo šuniui ant uodegos, ar jo knyga rado savo tikrųjų skaitytojų ir kokią įtaką kiškio pastangos turėjo kitų miško gyventojų apsisprendimui taip pat rašyti knygas. Tai knyga apie literatūros pasaulio užkulisius. Knygų autorius ir skaitytojus užklumpančios problemos vaikams perteiktos linksmai ir suprantama forma.
Pasiklausę  knygos  garsinio skaitymo, atlikę užduotėles, padainavę dainelę apie kiškį, vaikai patys lankstė, kirpo, piešė ir taip pasigamino mažytes knygutes, kuriose nupiešė kiškį Steponą, bibliotekininkę pelėdą. Visi vadovavosi šūkiu: „Jei gali kiti, galiu ir aš!“, kurį taip pat užsirašė savo knygelėse.
Pandėlio m. bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė