Knygos bičiulių paradigma

Atgal

Knygos bičiulių paradigma

Kavoliškio kaimo biblioteka


Žiema pamažėle įsibėgėjo. Tiesa, sniego laukimas primena permainingą lėkimą kalneliais: nutirpusį sniegą greitai keičia vis gilėjančios pusnys, o pavasarį primenančias dienas – pūgos, plikledis ir šlapdriba. Bet nėra metuose kito tokio pašėlusiai linksmo laiko!
Puiki proga vėl visiems susitikti, naujomis jėgomis kibti į darbus, įveikti dar didesnius iššūkius ir įgyvendinti  atidėliotas savo svajones. Svarbiausia, kad  įkvėpimas ir tvirta valia lydėtų visuomet ir net susidūrus su kliūtimis bei keblumais neiššvilptų kaip oras iš baliono.
Sausio 26 dieną Kavoliškio bibliotekoje vyko perskaitytų knygų aptarimas ir naujų pristatymas.
Knygos bičiulių paradigmoje atsinešėme glėbį naujų istorijų, neįtikėtinų faktų, šiltų pašnekesių,  juoko. Aptarėme didžiulio dėmesio sulaukusios C. Class knygą „ Šiurpi istorija“. Cathy Class – ne tik rašytoja, bet ir nuostabi, rūpestinga moteris. Ji rašo iš širdies, pajunti kone materialias emocijas. Tai knyga, kurios nebuvo galima paleisti iš rankų, kol nebaigi skaityti. Nuostabiai parašyta tikra istorija, pasakojimas įtraukia nuo pat pradžių. Jaudinančioje mergaitės Tilės istorijoje netrūksta netikėtų vingių. Knyga kupina gyvenimiškų pamokų ir moralės.
 Apžvelgėme naujas knygas: E. Alpsten „Carienės duktė“, C. Carter „Genezė“, S. Brown „Mirtininkas“, JD Kirk „Kaulų upė“, M. Angelou  „Žinau, ko gieda paukštis narve“.
Diskutuojant apie knygas,  randame bendrus interesus, atsitraukiame nuo kasdienių rūpesčių, sumažėja stresas, randame savotišką atsipalaidavimą. Šie susitikimai  suteikia žmonėms galimybę skaityti knygas, kurias galbūt patys nebūtų pasirinkę ar radę. Knygos bičiuliai labai vertina patiriamus pozityvius įspūdžius. Dalyvavimas knygų bičiulių klube sukuria tvarkaraštį ir skatina reguliarų skaitymą. Tai puiki priemonė tiems, kurie nori įtraukti skaitymą į savo kasdienį gyvenimą. Tai puikus būdas  ir galimybė gilinti savo suvokimą apie literatūrą ir dalintis šiais suvokimais su kitais. Skaitykite, bendraukite, dalinkitės!
Kavoliškio filialo vyresn. bibliotekininkė Jūratė Bulavienė