Adventinė popietė „Prie mažojo meilės kelelio“

Atgal

Adventinė popietė „Prie mažojo meilės kelelio“

Panemunėlio kaimo biblioteka


Gruodžio 9 dieną panemunėliečiai rinkosi į popietę „Prie mažojo meilės kelelio“, kur juos pasitiko gausi vienuolės Šventosios Kūdikėlio Jėzaus ir Švenčiausiojo Veido Teresės – Bažnyčios Mokytojos - nuotraukų paroda.
Pašventinęs Advento vainiką ir uždegęs jau dvi žvakes Dekanas Eimantas pasakojo apie Zelijos ir Liudviko Martenų šeimą, kurioje užaugo šventoji Teresė ir dar keturios seserys, pasirinkusios vienuolinį kelią.
Šventosios Teresės vaikystės, ankstyvo pašaukimo, sveikatos problemas, siekį kuo greičiau tapti vienuole atskleidė Virginija ir Dalia. Kad galėtų tapti karmelite, Teresėlė turėjo gauti leidimą ne tik vyskupo, bet su savo Tėčiu keliavo į Romą pas popiežių. Nuo vaikystės svajojusi pasiekti šventumą penkiolikmetė vienuolė, pasirinko savo mažąjį kelelį: visus net ir pačius paprasčiausius darbus atlikti su meile, daryti visiems gera, melstis už nusidėjėlių atsivertimą, už misionierius ir kunigus. Skambėjo giesmelės, kurioms žodžius sukūrė Šv. Teresė. Kiekvienas pajuto Teresėlės žadėtą „ rožių lietų iš dangaus“, gaudami po žiedlapį su šventosios mintimis.
Šiltai bendraudami prie adventinio stalo susirinkusieji minė mįsles, dalinosi savo mintimis ir, atsiliepdami į pirmosios prakartėlės 800 –mečio minėjimą, sukūrė prakartėlę, kurią Dekanas pašventino.
Panemunėlio miestelio filialo vyresn. bibliotekininkė Dalia Giriūnienė