Popietė „Advento keliu“

Atgal

Popietė „Advento keliu“

Panemunėlio kaimo biblioteka


Beveik keturias savaites trunkantis adventas yra pasiruošimo Jėzaus gimimui laikas. Tad simboliškai šis laikas skiriamas didžiųjų metų švenčių laukimui ir pasiruošimui joms. Kartu tai yra ramybės ir susikaupimo metas, kai rekomenduojama atsisakyti linksmybių, laiką leisti ramiau, netriukšmingai, apmąstant gyvenimą ir besibaigiančius metus. Nuo senovės buvo manyta, kad, atėjus adventui, verta aprimti, „apsivalyti“ mintis, kad, sutikus didžiąsias metų šventes, būtų galima atsinaujinti ir pradėti naujus metus atsisakius to, kas kenkia ar trukdo.
Vainikas jau tapo beveik neatsiejama advento laikotarpio dalimi. Gruodžio 2 dieną rinkomės į bibliotekoje vykusią popietę „Advento keliu“. Pirmiausiai Onutė Levandavičiūtė papasakojo apie advento papročius, tradicijas. Prisiminėme, kaip Kūčias ir Kalėdas švęsdavome vaikystėje. Visi popietės dalyviai pasigamino po adventinį vainiką. Pagiedojome kartu keletą adventinių giesmių.
Paskui buvo pristatyta paroda, skirta Danui Kairiui. Gruodžio 6 d. jis būtų šventęs 85 – ąjį gimtadienį. Deja, negailestinga mirtis jau prieš 10 metų pasiėmė jį iš mūsų tarpo. Ne tik dalijomės prisiminimais apie poetą, bet ir skaitėme jo eilėraščius.
Išsiskirstėme susitarę po savaitės, gruodžio 9 d. susitikti adventinėje popietėje „Prie mažojo meilės kelelio“.
Panemunėlio miestelio filialo  bibliotekininkė Dalia Giriūnienė