Popietė „Laikas su knyga“

Atgal

Popietė „Laikas su knyga“

Bajorų kaimo biblioteka


Knygos yra gera kompanija liūdnais ir laimingais laikais, nes knygos yra žmonės - žmonės, kuriems pavyko išlikti gyviems pasislėpus tarp knygos viršelių. 
   E. B. Balta
 
Rugsėjo 20 d. Bajorų bibliotekoje vyko popietė „Laikas su knyga“. Bibliotekininkė Virginija „Vidurdienio damoms“ pristatė naujai gautas knygas. Popietėje pristatyta G. Pitrėnaitės-Janušienės poezijos knyga „Pavasario upeliai“. Alė Kazlauskienė paskaitė keleta eilėraščių ir papasakojo apie poetę. Rodė nuotraukas iš knygos „Pavasario upeliai“ pristatymo, kuris vyko viešojoje bibliotekoje. Džiugu, kad Bajorų biblioteka iš autorės gavo dovanų knygą „Pavasario upeliai‘. Kitą eilėraščių knygą J. Kavoliūnaitės-Cibienės „Jaunystės godos“ pristatant Stasė Lapanienė nustebo ir papasakojo, kad su knygelės autore teko gyventi kaimynystėje. Net nežinojo, kad kaimynė rašė puikius eilėraščius. Eilėraščius paskaitė Nijolė Čirūnienė.  Kita knyga O. Levandavičiūtės „Gerovės architektas“ apie iškilų politiką, visuomenės veikėją, premjerą Juozą Tūbelį. H. R. Haggard „Kleopatra“ knyga pasakoja apie garsiausią visų laikų moterį Kleopatrą. Buvo pristatytos ir kelios detektyvinės knygos C. Douglas „Dingusios merginos“, A. Marsons „Iškrypę melai“. Mėgstančioms meilės romanus pristatytas istorinis meilės romanas J. Preston „Laimės nesuplanuosi“. Mėgstanti skaityti Regina Vaštakienė pristatė naujas perskaitytas knygas: M. Escobar „Vaikai iš Varšuvos geto“, E. Midwood „Aušvico lopšinė“, K. Belle „Mano brangusis vyras“. Nemira Statulevičienė  įdomiai pasakojo apie perskaitytas knygas: S. Burdick „Bevardės mergaitės“, R. Mahamed „Maištingoji“,  K. Hannah „Stebuklinga valanda“. Vilūnei Arunienei labai patiko knygos pasiskolintos iš viešosios bibliotekos: A. Brennet „Molokajo sala“ ir „Molokajo salos dukra“.
Padėkota skaitytojoms, kurios dalyvavo skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“.
Renginio metu  pristatytas Rokiškio krašto žurnalas „Prie Nemunėlio“. Kovo mėnesį Bajorų bibliotekoje veikė obelietės Dianos Zviedrienės (Roščenkovaitės) tapybos darbų paroda „Meno šėlsmas“ (Ačiū Obelių miesto bibliotekininkėms už pasiūlytą parodą). Apie Dianos Zviedrienės pomėgį piešti pasakoja straipsnis žurnale. Supažindinta ir su kitais straipsniais esančiais žurnale: apie medžio drožėją Vidmantą Zakarką, skulptorių Leoną Žuklį, rašytoją, vertėją Juozą Keliuotį, poetą Vytautą Šavelį ir kitus.
Bajorų filialo vyresn. bibliotekininkė Virginija Krasauskienė