Rytmetis „Tuku tuku - traukinys“

Atgal

Rytmetis „Tuku tuku - traukinys“

Pandėlio miesto biblioteka


Pandėlio miesto bibliotekoje apsilankė Pandėlio UDC ikimokyklinio ugdymo grupės „Pelėdžiukai“ vaikučiai, kuriuos atlydėjo auklėtoja Aldona ir auklėtojos padėjėja Vaida. Ikimokyklinukai noriai apžiūrinėjo bibliotekos žaislotekoje esančias knygutes, žaidimus ir minkštus žaislus.
Ir suaugę žmonės, ir vaikai turi natūralų poreikį atrasti naujus dalykas, grožėtis dar neregėtomis vietomis. Tie vietoje negalintys nustygti žmonėmis mėgsta keliauti. Judrūs, smalsūs ir žingeidūs vaikai papasakojo, kad su šeimos nariais labai mėgsta keliauti, kur yra buvę, su kokia transporto priemone keliavo, ką labiausiai mėgsta veikti keliaudami. Mažiesiems smalsuoliams bibliotekininkė Virginija parodė knygutes „Mano transporto priemonės“, „Ieškok ir surask mažiesiems: transporto priemonės“, „Technika patiems mažiausiems“, „Transportas“, „Garvežys“. Vaikai atpažino mėgstamas transporto priemones: greitus automobilius, milžiniškus traktorius, galingus sunkvežimius, aptarė skirtingą jų paskirtį, atliko kelias užduotėles. Skaitant Ramutės Skučaitės eilėraštį „Traukinys“, vaikai stengėsi įsidėmėti kokie keleiviai traukiniu keliauja ir ką jie kalba. „Pelėdžiukų“ grupės auklėtoja minėjo, kad vaikai labai mėgsta Linos Žutautės knygutes apie Kakę Makę, todėl bibliotekininkė  Kakės  Makės gerbėjams perskaitė naujausią ir labai intriguojančią knygutę „Magiška kelionė“. Ikimokyklinukai sutiko padėti šią istoriją paversti magiška. Smagiai ir kūrybiškai leisdami laiką išsiaiškinome kas iš vaikų norėtų vairuoti traukinį, kaip vadinamas traukinio vairuotojas, kuo važiuoja traukinys... Žaidėme ir dainavome.
Kelionė traukiniu – tarsi mažas gyvenimo kelionės modelis, joje gausu patirčių: laukimas, bendravimas, savęs ir kitų pažinimas, skirtingi pakeleiviai ir skirtingos nuotaikos...
Smalsučiai „Pelėdžiukai“ ne tik susipažino su biblioteka, bet ir atnešė dovanų – pačių pagamintų skirtukų knygai. Bibliotekininkės skirtukus dovanos skaitytojams, kurie bibliotekai padovanos knygą.
Pandėlio m. bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė