Rytiniai skaitymai „Auštant“

Atgal

Rytiniai skaitymai „Auštant“

Laibgalių kaimo biblioteka


Šiaurės šalių literatūros savaitė - jau trečią dešimtmetį vykdomas kultūros projektas, kurio tikslas - puoselėti garsinio skaitymo ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją, propaguoti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo.
Lapkričio 15 d., minint Šiaurės šalių literatūros savaitę, lankiausi Rokiškio Senamiesčio progimnazijos Laibgalių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriuje. „Smalsučių“ grupės vaikams pristačiau švedų rašytoją Astridą Lindgren. Susitikimo metu žiūrėjome filmuką „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“. Po to visi drauge leidomės į nuotykius.  Vaikai atliko įvairias užduotis: spalvino Mažylį ir Karlsoną, piešė Karlsonui propelerį, išmoko nuotaikingą eilėraštį. Visi drauge išsiaiškinome: Ko nuliūdo Mažylis? Ko reikia Karlsonui, kad galėtų skraidyti? Koks yra Karlsonas?
Man buvo labai keista, kad šiuolaikiniai darželinukai nežino Astridos Lindgren knygų personažų. Tikiuosi, kad šis mūsų susitikimas buvo naudingas, o gautos užduočių knygelės, kurias vaikai parsineš namo, paskatins tėvelius parodyti savo vaikystės filmukus.
Laibgalių filialo vyresn. bibliotekininkė Asta Mustafinienė