Rytmetis „Nykštukams“

Atgal

Rytmetis „Nykštukams“

Obelių miesto biblioteka


Pirmą kartą bibliotekoje būsimi skaitytojai - Obelių gimnazijos ikimokyklio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus  „Nykštukų“ grupės vaikai. Juos atlydėjo auklėtoja Violeta Piskarskienė, kuri rankose laikė tos dienos palydovą žaislą – drambliuką. Nedrąsus vaikų žvilgsnis į naują aplinką, bibliotekininkes, bet tai truko tik kelias minutes. Vaikučiams su žaidybiniais elementais buvo paskaityta Eric Carle knygutė „Labai alkanas vikšrelis“. Skaičiavom kiek kiekvieną dieną vikšrelis pragraužė vaisių, žiūrėjom knygelėje esančius paveikslėlius, rodėm didelį ir sotų vikšrelio pilvelį, susipažinom su vikšrelio nameliu vadinamu kokonu. O kai pragraužė savo namelyje skylę ir prasispraudė pro ją jis tapo nuostabiu drugeliu.
Nors vikšrelis buvo labai alkanas, bet paliko vaišių ir vaikučiams „Nykštukams“. Jie tikrai gyvenime nėra ragavę skanesnių obuolių už tuos, kurių dar paliko vikšrelis.
Mūsų pasakojimą sekė ir personažas Kakės Makės nykštukas, kuris keliavo iš vienų rankelių į kitas, kuris šildėsi „Nykštukų“ grupės vaikų rankutėse.
Smagu vaikučiams buvo pažaisti prie „Boružiukų“ grupės vaikų sukurtų voriukų kompozicijos, kurią saugojo moliūgas.
Vaikai dar sugrįš į biblioteką, kur jų laukia daug linksmų personažų knygelėse.
Obelių miesto bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Gražina Deksnienė