Viktorina „Knygų personažai“

Atgal

Viktorina „Knygų personažai“

Pandėlio miesto biblioteka


Bėga laikas, vienas metų laikas keičia kitą. Vaikai darosi vyresni, o pasaulis aplinkui juos – sudėtingesnis. Kyla klausimų, į kuriuos gali padėti atsakyti ne kiekvienas suaugęs. O juk mirtinai reikia su kuo nors pasidalyti abejonėmis ir paslaptimis. Ir tada į pagalbą ateina knyga. Turbūt daugelis skaitydami esame pagalvoję: čia apie mane parašyta! Ir mylimas personažas staiga pasirodo esąs panašus į mane. Jį kamuoja tie patys rūpesčiai ir jis garbingai ieško išeities. O štai kitas personažas visiškai į mane nepanašus, bet taip norisi būti tokiam kaip jis – tokiam drąsiam ir išradingam.
Bibliotekininkė Virginija nusprendė į biblioteką pasikviesti Pandėlio gimnazijos 3 klasės mokinius bei jų mokytoją Ireną ir įsitikinti, kad daugelis viktorinoje „Knygų personažai“ minimų knygų personažų jiems puikiai žinomi, o svarbiausia – įkvepiantys būti geresniais, draugiškesniais ir besimėgaujančiais mažais kasdieniais dalykais. Vaikai į biblioteką atskubėjo nešini mylimiausių knygų personažų piešiniais ir pasirengę juos pristatyti.
Viktorina vyko turais. Vaikai turėjo pasakyti iš kokios knygos personažas, atspėti knygų personažus iš knygų viršelių, atspėti knygų personažus iš personažų aprašymo, teisingai sujungti personažus su knygų pavadinimais... Visi viktorinos dalyviai galėjo atsakinėti į klausimus ir pelnyti prizus iš „Laimės šulinio“. Vienai šauniai mergaitei Gabijai sekėsi geriausiai. Ji superfinale, teisingai įveikusi užduotį „Įkvepiantis knygos personažas“, tapo viktorinos nugalėtoja.
Po viktorinos bibliotekininkė paprašė visiems kartu sukurti personažą ir jį kreida nupiešti lentoje. Tai ne tik nesudėtinga, bet ir labai smagu. Pavyko! Sukūrė princesės personažą.
 
Atsisveikindama bibliotekininkė palinkėjo skaitomose knygose ieškoti įkvepiančių personažų,  pasisemti iš jų įvairios patirties, sumanumo, drąsos!
Pandėlio m. bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė