Edukacinis žaidimas „Surask mane lentynoje“

Atgal

Edukacinis žaidimas „Surask mane lentynoje“

Laibgalių kaimo biblioteka


Keičiantis laikams, kai viskas skaitmenizuojama, biblioteka koja kojon žengia su naujovėmis. Šių laikų bibliotekininkas ne tik aptarnauja skaitytojus, jis glaudžiai susijęs su informacijos apdorojimu ir valdymu. Bibliotekininkas ugdo lankytojų socialinius, asmeninius, komunikacinius, informacinius bei kritinio mąstymo gebėjimus.
Spalio 13 dieną Laibgalių bibliotekoje vyko edukacinis žaidimas „Surask mane lentynoje“. Renginio metu supažindinau dalyvius su šakine literatūra, kaip ji skirstoma pagal grupes, paaiškinau, kur ir kaip ieškoti informacijos. Kadangi viskas skaitmenizuojama, šaltiniai, iš kurių gaudavome informaciją, perkeliami į virtualią erdvę, mes turime mokėti naudotis išmaniosiomis technologijomis. Pasirinktoms knygoms sukūriau QR kodus, kad renginio dalyviai patys turėtų galimybę išbandyti QR kodo skaitytuvo galimybes ir privalumus. Nuskaitę QR kodą, dalyviai gavo nuotrauką su knygos viršeliu. Pagal autorių bei knygos pavadinimą sprendė, kuriai literatūros grupei knyga priklauso ir kur jos reikėtų ieškoti. Visi renginio dalyviai sėkmingai rado paslėptas knygas. Kiti knygų ieškojo net po keletą kartų.
Dalyviams parodžiau, kur išmaniajame telefone rasti QR kodo skaitytuvą, supažindinau su „Google“ paieška pagal vaizdą. Aptarėme tokios paieškos privalumus.
Labai džiaugiuosi, kad ne maža dalis renginio dalyvių jau naudojasi QR kodo skaitytuvais. Jie pasidalino patirtimi, kur naudojosi. O aš priminiau dalyviams, kad Laibgaliuose turim skambantį suoliuką, skirtą poetei Elenai Mezginaitei.
Laibgalių filialo vyresn. bibliotekininkė Asta Mustafinienė