Viktorina vaikams „Ką žinai apie Kriaunų kraštą“

Atgal

Viktorina vaikams „Ką žinai apie Kriaunų kraštą“

Kriaunų kaimo biblioteka


Spalio 5 d. Kriaunų bibliotekoje vyko vaikams skirta viktorina „Ką žinai apie Kriaunų kraštą“. Viktorinoje dalyvavo Kriaunų vaikų dienos centro „Pas Maltiečius“ vaikai. Juos palaikė  vaikų dienos centro užimtumo specialistės Alina Gasiūnienė ir Ingrida Gudienė.
Viktorinos tikslas- padėti vaikams pažinti gimtąjį kraštą, skatinti domėtis Kriaunų krašto istorija ir tuo pačiu patikrinti esamas žinias. Vaikai pasiskirstė į dvi komandas: „Grietininiai“ ir „Pergalviai“. Buvo pateikta 20 klausimų apie Kriaunų krašto istoriją, geografiją, žymius šio gražaus krašto žmones. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad  dviejų taškų persvara laimėjo „Peragalvių komanda“, kurios kapitonui Lukui buvo padovanota enciklopedija „Lietuva. 1000 klausimų ir atsakymų“. Visiems kitiems viktorinos dalyviams buvo išdalinti saldūs prizai. Viktorina suteikė daug teigiamų emocijų – visi stengėsi kuo teisingiau ir greičiau atsakyti į klausimus, o tuo pačiu sužinojo ir tai ko dar nežinojo apie savo kraštą.
„Kiekvieno net ir mažo žmogaus širdyje gyvena gimtojo krašto dvasia. Mes keičiamės, o mūsų gimtasis kraštas visada lieka toks pat: mielas, pažįstamas, artimas… Kiekvienam miela sava gimtinė, nors kas dieną tarsi ir nepastebime jos grožio, paskęstame laiko tėkmėje, bet labai svarbu pažinti garbingą savo krašto praeitį ir dabartį.“
Kriaunų filialo vyresn. bibliotekininkė Rasa Striungytė