Panaktinėjimo vakaras „Po žvaigždėtu dangum“

Atgal

Panaktinėjimo vakaras „Po žvaigždėtu dangum“

Antanašės kaimo biblioteka


Vakar, dar tokią vasariškai šiltą pavakarę Antanašės kaimo bendruomenės kiemelis atgijo. Į Antanašės bendruomenės ir Antanašės bibliotekos organizuotą kiek kitokį, panaktinėjimo vakarą „Po žvaigždėtu dangum“ susirinko nemažas būrelis dalyvių. Ir vaikams, ir vyresniems rūpėjo pažvelgti per teleskopus į dangaus platybę, į taip viliojantį mėnulį.
Labai džiaugiamės, kad į mūsų panaktinėjimo vakarą atvyko ir Obelių bibliotekininkės Gražina ir Aurelija, bendruomenės „ Pakriauna“ atstovės su Dienos centro vaikais, kriauniškiai.
Renginyje netrūko šiltų akimirkų: nuo šventinės vėliavos pakėlimo iki žvilgsnių į mėnulį. Buvo pasirašyta bendruomenių bendradarbiavimo sutartis su asociacija „Sartai mano kraštas“. Bendradarbiavimo sutartį pasirašė asociacijos pirmininko įgaliotas asmuo - Rasa Striungytė.
Antanašietis Ričardas Gernys papasakojo, kaip paauglystėje susidomėjo dangaus kūnais ir vėliau, jau suaugęs, įgyvendino savo svajonę – įsigijo teleskopą. Džiaugiamės, kad prie mūsų renginio prisidėjo ir Obelių bibliotekininkės Gražinos anūkas Eligijus. Kartu su savo tėčiu Gintaru Vaitkevičiumi atsivežė teleskopą. Su juo galėjome kompiuterio ekrane stebėti padidintą mėnulio vaizdą.
Įdomius faktus apie mėnulį papasakojo Obelių bibliotekininkė Aurelija.
Nudžiugino bendruomenės „Pakriauna“ pirmininkė, kultūros darbuotoja Ala Nikitina, sukūrusi žiniuonės vaidmenį, kartu su „Dienos“ centro vaikais degančiais deglais sukūrusi žvaigždyną „Samtį“.
Rudeniškas eiles skaitė Alma Kazlauskienė iš Kriaunų, Virginija Tičkienė iš Pakriaunio ir Valentina Baltuškienė iš Obelių. Valentina net sukūrė šiam vakarui skirtas eiles. Mus linksmino antanašietis Jurgis Pitrėnas su armonika ir Zenius Kazanavičius iš Kriaunų.
Kiekvienas vakaro dalyvis galėjo užsukti į Antanašės biblioteką apžiūrėti knygų parodą „Po žvaigždėtu dangum“.
Puikiai jautėsi renginyje ir vaikai. Kol sutemo, jie lakstė vaikų žaidimų aikštelėje, suposi, bibliotekoje vartė knygeles.
Bendruomenės kiemas kvepėjo skania tradicine žuviene, kurią jau keli metai verda mūsų bendruomenės narė Alvydė Paukštienė. Net ir šventinį tortą „Po žvaigždėtu dangum“ turėjome...
Panaktinėjimo vakarą vedė Ritė ir Gražina.
O eilutės prie teleskopų vis netrumpėjo. Nors dangus jau darėsi ūkanotas, bet dar spėjome ir plika akimi pamatyti spindintį Jupiterį. Iš dangaus mums meiliai šypsojosi tas geltonas mėnulis, padovanojęs mums gražų panaktinėjimo vakarą – draugystės vakarą su smalsiomis akimis, besišypsančiais veidais...
Literatė Gražina Pitrėnienė