Antonijos Almos Skvarnavičiūtės- Mažeikienės poezijos knygelės „Gyvenimo Godos. Tėviškė“ pristatymas.

Atgal

Antonijos Almos Skvarnavičiūtės- Mažeikienės poezijos knygelės „Gyvenimo Godos. Tėviškė“ pristatymas.

Obelių miesto biblioteka


Buvau jauna ir negalvojau,
Kad toks gyvenimas trapus,
Kad bėga laikas, kaip vanduo upelio.
Prabėga ir negrįžta atgalios.
 
Tokiu Antonijos Almos Skvarnavičiūtės – Mažeikienės posmeliu buvo pradėta popietė, skirta pristatyti Almos (taip mes ją vadiname) išleistą knygelę „Gyvenimo Godos. Tėviškė“, kurią pristatė bibliotekininkė Gražina. Trumpai apžvelgtas autorės gyvenimas, o pati Alma pasisakymą pradėjo padainuodama dainą. Juk Alma nuo vaikystės su broliu Algiu pasirodydavo įvairiuose renginiuose, skindavo laurus, dainavo ansamblyje. Visas gyvenimas praleistas dirbant Obelių mokykloje internate (dabar vadinasi Obelių socialinių paslaugų namai), auklėjant vaikučius. Reikėjo tik pamatyti karpinius-snaiges, kuriomis buvo išpuošta Obelių šv. Onos bažnyčia per Kalėdas prieš keleta metų.
Renginyje dalyvavusi kolegė Violeta Žilinskienė pasakojo, kad Alma būdama auklėtoja su jais statė spektaklius, kūrė scenarijus, vaikus mokino dainų, kepė skanėstus.
Vaikystės draugė Aldona Mikalkėnienė prisiminė mokyklinius laikus, o pati autorė pasakojo, kad buvo išdykusi ir mėgstanti nepaklusti.
Savo sukurtomis prasmingomis eilėmis ir dovanodama tarmiškai parašytą savo knygą sveikino Gražina Degutytė- Pitrėnienė.
Senjorų klubo vardu kalbėjo Milda Ščerbickienė, pabrėždama, kad abi turį kažką bendra ir kaimas, ir universitetas, ir mokytojavimas...
Meno žmogus Valentina Baltuškienė dovanodama savo augintų jurginų puokštę kvietė bandyti rašyti ir proza.
Bibliotekininkė Ritė Gernienė džiaugėsi kraštietės išleista knygele, kurioje ne tik sudėtos eilės išrašytos širdimi, bet ir iliustruotos  brangiomis šeimos nuotraukomis.
O kokio nuoširdaus apsikabinimo sulaukė iš Virginijos Kemeklienės.
Jausmingai nusiteikę poezijos klausėsi bibliotekos skaitytojos Virginija Siniauskienė, Stasė Monkevičienė, Donata Krikščiukaitienė.
Prie arbatos puodelio kiekvienas paskaitėme po posmelį iš Almos parašytos knygelės.
Alma jau yra prirašiusi  posmų ir kitai knygelei , o mes prižadėjome  surengti knygos pristatymą.
 
Obelių miesto bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Gražina Deksnienė