Rytmetis vaikams „Pažintis su biblioteka“ Obelių miesto bibliotekoje

Atgal

Rytmetis vaikams „Pažintis su biblioteka“ Obelių miesto bibliotekoje

Obelių miesto biblioteka


Gražų rugsėjo 27-osios rytmetį į biblioteką sugužėjo Obelių gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus „Boružiukų“ grupės vaikai, lydimi auklėtojos Kristinos Jasinevičienės ir auklėtojos padėjėjos Rimos Jankauskienės.
Vaikučius pasitiko bibliotekininkės Gražina ir Aurelija. Susitikimą pradėjome netradiciškai – kompiuterių klasėje. Bibliotekininkė Gražina paaiškino kam tiek kompiuterių, kad ateina vaikai ir suaugę jais pasinaudoti, pažaisti, susirasti reikalingą informaciją, atsispausdinti.
Supažindinę vaikus su kompiuterių klase pakvietėme užeiti į biblioteką, kur bibliotekininkė Gražina trumpai papasakojo apie biblioteką, parodė vaikams kur veikia parodos, vaikams labai patiko fosilijų paroda, visi norėjo apžiūrėti. Tuomet pakvietė prisėsti ir pasiklausyti Eric Carle knygelės „Labai alkanas vikšrelis“ apie mažo vikšrelio gyvenimą ir tapimą nuostabiu drugeliu. Knygelė vaikams labai patiko, klausėsi susidomėję, apžiūrinėjo vikšrelio pragraužtus vaisius, daržoves ir visokius skanumynus. Kartu su bibliotekininke diskutavo apie nepasotinamą vikšrelio apetitą ir sužinojo naują žodį – kokonas, kuris vikšreliui tapo namais, kol po kelių savaičių iš jo išsirito jau drugeliu.
Bibliotekininkė Aurelija vaikams paskaitė Almos Karosaitės eilėraštį „Knygutės ašaros“ iš Jono Linkevičiaus knygutės „Mano knygelės“. Padiskutavome apie eilėraštuko veikėją Vytuką ir jo negerą poelgį – jis pritrūkęs popieriaus lėktuvėliui pasigaminti, išplėšė iš knygelės lapą. Vaikai sutiko, kad Vytukas negražiai pasielgė, kad knygeles reikia saugoti, jų negalima plėšyti, mėtyti, ant jų rašyti ir paišyti.
Tada vaikams parodėme kokių įvairiausių knygų skirtukų būna: magnetinių, su paveikslėliais, netgi galima patiems pasidaryti knygų skirtuką.
Mažuosius smalsuolius pakvietėme į vaikų kampelį, kur parodėme garsines knygeles, vaikai nekantravo kada galės paspausti mygtuką. Bibliotekininkė Gražina vaikams parodė Kakės Makės garsinę abėcėlės knygelę, knygą „Piratai“ su ištraukiamais paveikslėliais ir iššokančiais siurprizais. Kiek joje daug visokių įdomybių, lobių ir paslapčių! Patiko ir knygelė „Darbštusis ūkis“, kurią išskleidus randame net 12 mažų knygelių, o knygelė „Karalaitės rūmai“ išsilanksto ir tampa rūmais su princese ir princu.
Atsisveikinome sutarę dar ne kartą susitikti, vaikučius pakvietėme į biblioteką užsukti kartu  su tėveliais ir įsigyti skaitytojo bilietą.
Obelių miesto vyresn. bibliotekininkė Aurelija Tavoraitė