Pirmokų diena bibliotekoje „Aš - pirmokas“

Atgal

Pirmokų diena bibliotekoje „Aš - pirmokas“

Pandėlio miesto biblioteka


Įsibėgėjus naujiems mokslo metams Pandėlio miesto bibliotekos vaikų literatūros skyriuje vyko pirmasis susitikimas su Pandėlio gimnazijos pirmos klasės mokiniais, kuriuos į biblioteką atlydėjo mokytoja Renata Kiburienė.
Renginys  „Aš - pirmokas“  buvo skirtas pažinčiai su biblioteka. Pagrindinis tokio renginio tikslas yra mažųjų bibliotekos lankytojų skatinimas naudotis biblioteka, supažindinti su knygučių skolinimosi tvarka. Bibliotekininkė papasakojo vaikams, kokių įvairių knygučių yra bibliotekoje, kaip reikia rūpintis knygutėmis. Norėdami tapti tikrais mūsų bibliotekos skaitytojais, pirmokėliai pasirašė „Priesaiką skaityti ir branginti knygas“. Priesaika būti skaitytojais reiškia, kad pirmokai oficialiai yra priskiriami į bibliotekos skaitytojų būrį.
Vėliau bibliotekininkė paprašė prisiminti pirmąją dieną mokykloje. Prisiminti Rugsėjo pirmosios dienos rytą, kaip ruošėsi į mokyklą, pirmąjį susitikimą su mokytoja ir draugais, pirmąją pamoką ir ar kada nors teko vėluoti. Visi mokinukai papasakojo savo prisiminimus ir įspūdžius. O bibliotekininkė paprašė pasiklausyti garsinio vokiečių rašytojų Lizos Marijos Dikreiter ir Andrėjo Gėco knygos „Bertis ir jo broliai. Visiškai sugadinta pirmoji mokyklos diena“ skaitymo. Vaikai labai susidomėję klausėsi istorijos apie berniuką Bertį ir jo šeimą, kuris kaip ir jie yra pirmokas, istorijos apie visiškai sugadintą pirmąją Berčio dieną mokykloje.
Pirmokai žaidė „Atminties žaidimą“, dėliojo susimaišiusius žodžių skiemenis „Žodžių dėlionėje“, traukė prizus iš pirmoko tūtos. Baigiantis susitikimui išsakė savo pamąstymus, ar verta kada nors ir kur nors vėluoti.
Ak, kiek daug juokingų nuotykių gali nutikti, jei susivėlinsi vos kelias minutes!
Pandėlio m. bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė