Obelių miesto bibliotekoje susitikimas „Kūrybinės versmės“ su Diana Zviedriene (Roščenkovaite) ir jos parodos „Žolynų pasaka“ pristatymas

Atgal

Obelių miesto bibliotekoje susitikimas „Kūrybinės versmės“ su Diana Zviedriene (Roščenkovaite) ir jos parodos „Žolynų pasaka“ pristatymas

Obelių miesto biblioteka


Saulėtą rugsėjo 9-osios popietę gėlių žiedais nešini skubėjo svečiai į „Žaliąją“, kur Obelių miesto bibliotekininkės sukvietė per „Obelinę“ susitikti su kraštiete Diana Zviedriene (Roščenkovaite) ir jos parodos „Žolynų pasaka“ pristatymą. Vienos gėlės buvo skirtos menininkei, o kitos rengiant jurginų parodą, kuri papuošė erdvę.
Renginyje svečiavosi Obelių seniūnė Jūratė Šinkūnienė (laikinai nedirba), Jūžintų seniūnas Vytautas Stakys, laikinai einantis seniūno pareigas, seniūnaitė Zita Skvarnavičienė, bendruomenės atstovė Kristina Kaluinienė.
Apžvelgtas žurnalas „Prie Nemunėlio“, kuriame dalyvavo straipsnių autoriai: viešosios bibliotekos direktorė Daiva Vilkickienė, parodų kuratorė Agnė Aržuolaitė, literatė Irena Varnienė. Apie Dianos „išdaigas“ mokykloje kalbėjo buvusi mokytoja Danutė Skvarnavičiūtė, o Jolanta Kareniauskienė prisiminė kartu praleistą laiką dailės mokykloje. Už parodą „Meno šėlsmas“, kuri pabuvojo ne tik Obelių miesto bibliotekoje, bet ir keliavo po Rokiškio, Bajorų, Juodupės, Didsodės, Pandėlio, Pakriaunių ir Antanašės bibliotekas dėkojo Ritė Gernienė, Giedrė Tijūšienė.
Susirinkusius linksmino Obelių socialinių paslaugų namų kultūros padalinio kapela „Malūnas“ (vadovas Zenonas Žėkas).
Kardelių žiedus dovanojo buvusi kolegė Onytė Krivilevičienė.  Renginį fotografavo Iveta Vaitkevičiūtė.
Kiekvienas dalyvavęs renginyje buvo pamalonintas Dianos kurtų paveikslų atviruku.
Už pasibuvimą kartu, už spalvas, už šventės „Obelinė“ simbolį – obuolius, už šypsenas, už šiltą, gerą žodį, humoro gaidelę ačiū visiems prisidėjusiems prie šios tradicinės šventės.
Paroda dar tęsis iki spalio 30 d.
Išsamiai galite pasiskaityti laikraštyje „Rokiškio Sirena“ K. Ramanauskienės straipsnyje rugsėjo 15 d. numeryje.
Obelių miesto bibliotekininkės Gražina ir Aurelija