Kultūros žurnalo „Prie Nemunėlio“ pristatymas

Atgal

Kultūros žurnalo „Prie Nemunėlio“ pristatymas

Suvainiškio kaimo biblioteka


Pristatytas kultūros žurnalas „Prie Nemunėlio“. Tai pirmas mano straipsnis  žurnale „Prie Nemunėlio“ „Pasienis ne skiria, o suartina“ per 15 darbo metų bibliotekoje. Labai laukiau jo pasirodymo, kaip atrodys. Ji įgyvendinome kartu  su buvusia direktore A. Matiukiene per pusantrų metų laikotarpį. Nes kažkaip vis nesiryžau pradėti rašyti.
Mano straipsnelis apie bendravimą, draugystę su mūsų kaimynais Latviais. Susipažinome ir artimai bendraujame su Danais, kurie įsikūrė netoli Neretų. Labai malonu bendrauti su kaimynais latviais. Jie dalyvauja mūsų bendruomenės šventėse. Važiuodami į renginius daugiausia kaimynams latviams pristatome lietuviškas dainas, mūsų lietuvišką šakotį, nes pas juos jis nekepamas.
Vartau žurnalą ir stebiuosi kiek daug minties. Gausybė minčių apie mūsų krašto istoriją. Šis žurnalas atsidurs daugelio mus pažinojusių draugų rankose, o labiausiai prijaučiantiems Suvainiškio krašto gerbėjams.
Aišku, kad liko dar daug kas nepaminėta iš Latvijos draugų. Tai Pilkalnio dvaro šeimininkai, kurie ne tik priima svečius iš tolesnių Latvijos kampelių, bet ir iš Lietuvos. Apie Latvijoje gyvenančią keramikę Silviją, kuri jau atšventusi 80 –tį. Ji dažnai dalyvauja mūsų bendruomenės šventėse, pristato savo keramikos dirbinius ir padovanoja Spanguolinės ir Sanpaulijos šventėms.
Žurnalas „Prie Nemunėlio“ padovanotas Neretų bibliotekai, „Riekstini“ (Latvija) muziejaus vadovei Ilzei Lydumai, daugiausia dalyvavusioms su dainomis B. Šapranauskienei ir St. Kabutavičienei, kraštiečiui P. Žagariui.
Linkiu visiems kūrybinės minties, ir, kad žurnalas „Prie Nemunėlio“ dar ilgai gyvuotų.
Suvainiškio filialo vyresn. bibliotekininkė Regina Šimėnienė