Rudeninės „Gandrinės“ Laibgaliuose

Atgal

Rudeninės „Gandrinės“ Laibgaliuose

Laibgalių kaimo biblioteka


Rugpjūčio 19 d. Laibgaliuose vyko tradicinė kraštiečių šventė rudeninės „Gandrinės“. 19 – osios „Gandrinės“ laibgaliečius ir šventės svečius nukėlė į Viduramžius. Viduramžių nuotaiką kūrė šventės vedėjai Emilija Latėnaitė ir Juozas Gaižauskas, dalyvių istoriniai kostiumai, riterių kovos, šokiai, šaudymas iš lanko, pasivažinėjimas Utenos žirgyno žirgais, įvairios edukacijos, senoviniai patiekalai.
Šventės pradžioje buvo sugiedoti Laibgalių ir Lietuvos Respublikos himnai, pakelta valstybės vėliava. Sveikinimo žodžius tarė Rokiškio meras R. Godeliauskas, Jūžintų seniūnas V. Stakys, Seimo nario patarėjas T. Barauskas, Europos Parlamento nario Juozo Oleko padėjėja M. Petrauskaitė ir kiti.
Į Laibgalius atvyko ir pats kunigaikštis Gediminas su žmona, kuriuos įkūnijo kraštiečiai Vytautas Saulius ir Toma Daugėlaitė. Kaip ir kasmet buvo pasveikinti naujakuriai, mažylių susilaukusios šeimos. Apdovanoti jubiliatai ir gražiausių sodybų savininkai. Vyko Laibgalių kaimo kvartalų pasirodymai. „Viduramžiai LT“ surengė riterių turnyrą, pademonstravo tų laikų ginkluotę. Norintieji galėjo mokytis šaudyti iš lanko, pinti tautines juostas, gaminti odiniu papuošalus, nusikalti žiedą ar apyrankę iš žalvario, pasivažinėti Utenos žirgyno tempiamu vežimaičiu, ragauti konkurso „Skonių spalvos Viduramžiuose“ bei kitais patiekalais.
Šventės svečius linksmino kapelos „Vyžuona“ bei „Skemena“, Laura Remeikienė ir kolektyvas „Mažasis chameleonas“. Šventę užbaigė diskoteka su DJ Ugne.
19 - osios rudeninės „Gandrinės“ buvo įspūdingos. Lauksime kitų metų ir jubiliejinių „Gandrinių“.
Laibgalių bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Asta Mustafinienė