Popietė „Kaip kvepia žolynai“

Atgal

Popietė „Kaip kvepia žolynai“

Antanašės kaimo biblioteka


Ar dar kvepia žolynai po Žolinės
Šiandien (rugpjūčio 16 d.) Antanašės bibliotekininkė Ritė Gernienė pakvietė vaikus į popietę „Kaip kvepia žolynai“. Pasidžiaugėme gražiu būreliu ne tik mažųjų, bet ir vyresniųjų. Susėdę bibliotekos kiemelyje kas ant suoliuko, kas ant sūpynių ar ant žolės patiesto kilimėlio, džiaugdamiesi gavę pavėsį nuo karštos saulės, noriai bandė atspėti viktorinos „Žolynų pasaulis“ klausimus. Vaikai noriai spėliojo augalų pavadinimus pagal jų žiedus, lapus ar tiesiog jų kvapą. Prisiminėme vaistinguosius augalus, močiučių darželių gėles, pievų augalus. Ant stalo dar kvepėjo Žolinės puokštė, ridinėjosi saldiniai raudonskruosčiai obuoliai. Gražina paskaitė savo kūrybos eilėraštį apie žolynus ir besibaigiančią vasarą.
Bibliotekininkė Ritė supažindino vaikus su knygelėmis apie gėles, augalus, surado ir trumpų pasakėlių. Visada mus nudžiugina dovanos, skirtos bibliotekai. Skaitytojos Viltė ir Vakarė Kubiliūtės padovanojo bibliotekos skaitytojams savo „išaugtas“ knygeles, už jas nuoširdžiai dėkojame. Dėkojame ir jų močiutei Elenai už atneštas anūkių knygeles.
Bibliotekojoje kartu su vaikais ir močiutėmis apžiūrėjome obelietės Dianos Zviedrienės tapybos darbų parodą „Meno šėlsmas“. Išrinkome vaikams labiausiai patikusį paveikslą „Levandos“.
Visi popietės dalyviai buvo pavaišinti ledais, gaivinomės vandenėliu su kvapniais mėtos lapeliais.
Niekas neskubėjo išsiskirstyti – kas skriejo sūpynėmis, kas prisėdo prie kompiuterių, kas vartė ir rinkosi knygeles. Vasara su knyga dar tęsiasi, ir dar kvepia žolynais.
Literatė-  Gražina Pitrėnienė