Vaikų gynimo dienai skirta edukacija „Superherojaus kaukė ir vaikai“

Atgal

Vaikų gynimo dienai skirta edukacija „Superherojaus kaukė ir vaikai“

Salų kaimo biblioteka


Birželio 2 d. 16 val. Salų bibliotekoje aidėjo vaikų balsai. Čia vyko edukacija skirta Vaikų gynimo dienai „Superherojaus kaukė ir vaikai“. Susirinkusiems vaikams teko nuspalvinti pasirinktą kaukę, sugalvoti jos pavadinimą ir paaiškinti kokių galių kaukė turi. Užsidėję kaukes suprato, kad atėjo laikas aplankyti Salų dvaro gyvūnėlius, kurie visada nekantriai laukia lankytojų.
Užsukome ir į Salų dvaro rūsyje esantį  „Žalčių muziejų“. Nors ir su „Superherojų“ kaukėmis , tačiau nedrąsiai ir jau pritilę žvalgėsi vaikai po muziejų – bene pamatys tikrą, gyvą žaltį. Pasivaikščioję po parką, pasivažinėję karieta, sugrįžę prie bibliotekos vaikai kreidelėmis piešė tai, kas labiausiai įstrigo atmintyje: alpakas, stručius, Ukrainos vėliavą, žalčius... Pasivaikščioję visi praalko, na o būryje visada viskas skanu. Svarbiausia dalintis ir būti geriems.
Šurmuliui nurimus vaikai buvo pakviesti dalyvauti „Skaitymo iššūkyje“ – „Vasara su knyga“, kuris vyksta  nuo birželio 1d. iki rugpjūčio 31 d. Visi buvo supažindinti, kokių temų knygas  reikia perskaityti ir jie nieko nelaukę jas rinkosi. Užsukę į biblioteką skaitytojai stebėjosi, kad Salose dar yra tiek vaikų ir svarbiausia: jie skaito.
Salų filialo vyresn. bibliotekininkė Rasa Kalnietienė