„Kai pakvimpa Sekminių berželiais“

Atgal

„Kai pakvimpa Sekminių berželiais“

Antanašės kaimo biblioteka


Saulėtą penktadienio gegužės 26 d. popietę Antanašės bendruomenės namų kiemas kvepėjo Sekminių berželiais. Antanašės biblioteka ir bendruomenė visus pakvietė į jaukią popietę. Popietės metu Obelių miesto bibliotekininkė Gražina Deksnienė pristatė
išleistą albumą „Rokiškio krašto šventovės ir varpai“. Leidinio leidėjas ir generalinis rėmėjas - gerai žinomas mūsų kraštietis Leonardas Šablinskas - įmonės „Kunigo švietėjo Jono Katelės labdaros ir paramos fondas“ vadovas. Visi popietės dalyviai susidomėję vartė albumą, ieškojo savo krašto šventovių - bažnyčių ar pažįstamų veidų.
Bibliotekininkė Ritė Gernienė pristatė Antanašės bibliotekoje naujai gautas knygas. Antanašės bibliotekoje yra gauta keletas naujų knygų tai: A. Morkūno „Kelionės ant sofos“, tai aprašytos keliautojo Morkūno aplankytos šalys, Hardinge „Melų medis“ knyga skirta jaunimui, mokslininko duktė Feitė išsiaiš tėčio paslaptį apie Melų medį... ir taip toliau. Šiuos leidinius galite rasti internetinėje svetainėje portale ibiblioteka.lt sužinosite, kuriame artimiausiame bibliotekos skyriuje / padalinyje jį galite užsisakyti ar rezervuoti.
Tradiciškai buvo pasveikintos varduvininkės bei dar vienos vaikaitės susilaukusi močiutė Ritė ir Milda bei promočiutė Aldona, sulaukusi provaikaičio.
Bendruomenės salėje popietės dalyviai buvo pakviesti apžiūrėti paslaugų gavėjo iš Obelių SGN Tomo Šiaučiūno darbų parodą „Chaosas“.
Popietę vedė Ritė ir Gražina.
Kokios gi Sekminės be kiaušinienės. Gardus dūmelis rūko bendruomenės namų kieme. Net trys šaunios kepėjos sukosi prie keptuvių. Džiaugiamės, kad į popietę užsuko iš darbo grįždama bibliotekininkė Giedrė iš Pakriaunių, atvyko ir buvusi bibliotekininkė Onytė. Jos tarpe mūsų buvo tokios savos – viena kepė, kita vikriai nešiojo lėkšteles su kiaušiniene. Popietės dalyvius linksmino antanašietis Jurgis Pitrėnas, linksmai traukdamas armoniką.
Nors ir buvo negausus dalyvių būrelis, bet laiką praleidome linksmai.
Antanašės folialo vyresn. bibliotekininkė Ritė Gernienė