Dailės terapija

Atgal

Dailės terapija

Panemunėlio kaimo biblioteka


Tapymas pagal skaičius – savotiška dailės terapijos rūšis. Tai yra atpalaiduojantis procesas, kurio metu tereikia nurodytomis spalvomis nuspalvinti konkrečias paruošto eskizo dalis. Todėl piešimas pagal skaičius vilioja ne tik meniškas sielas, bet ir tikslumą mėgstančius žmones.
Dažydami paveikslus pagal numerius ne tik padidiname savo kūrybiškumą, bet ir gauname dailės terapijos seansą.
Dailės terapija – tai unikalus būdas išreikšti emocijas ir jausmus, kai nepakanka žodžių jiems detaliai apibūdinti. Paveikslai pagal numerius padeda lavinti piešimo įgūdžius, taip pat leisti laiką ramybėje, spalvų ir grožio pasaulyje.
Gegužės mėnesį Panemunėlio miestelio bibliotekoje surengėme kūrybines dirbtuves – tapėme paveikslus pagal numerius. Visas priemones šiam darbui (drobę, spalvas, šepetėlius dažymui) buvome užsisakę internetinėje parduotuvėje. Toks tapymas patogus ir tuo, kad nereikia rėminti paveikslo, galima iš karto nudžiūvus dažams kabinti ant sienos. Iš pradžių atrodė, kad per pora dienų ir bus atliktas darbas. Deja, realybė pasirodė kitokia. Kai kam prireikė ir trijų savaičių. Tapymo laiką visi galėjo pasirinkti patogiu metu, bibliotekos darbo laiku. Kiek buvo džiaugsmo, kai pradėjo ryškėti paveikslų kontūrai. Norintys piešti čia tikrai neprivalo turėti specialių įgūdžių  – tai išties nesudėtingas ir įdomus būdas tapyti ir papuošti savo namus išvaizdžiu meno kūriniu. Daugeliui ši veikla virto laiko mašina į vaikystę – kai darželyje ar mokykloje, mokantis skaičiuoti, reikėdavo nuspalvinti paveikslėlius atitinkamomis spalvomis pagal skaičius ar apskaičiuotus matematinių veiksmų rezultatus. Išties, būtent galimybė mintimis sugrįžti į vaikystę piešiant, suteikė daugiau malonumo, leido atsipalaiduoti.
Greitas gyvenimo tempas skatina žmogaus norą pamatyti rezultatus kuo skubiau, tačiau kantrybės ir dėmesio rezervai yra gerokai sumažėję. Taigi tapymas pagal skaičius puikiai tinka vietoje nenusėdintiems nenuoramoms – šis užsiėmimas prikausto prie stalo ir moko kantriai bei nuosekliai siekti užsibrėžto rezultato.
Gegužės 27 dieną susirinkę bibliotekoje prie kavos puodelio pasidžiaugėme užbaigtais meno kūriniais, pasvajojome, kur juos kabinsime namuose ir nutarėme ilgai nelaukę užsisakyti deimantines mozaikas. Tikimės, kad jų dėliojimas sudomins ne mažiau, nei tapymas pagal skaičius.
Panemunėlio miestelio bibliotekininkė Dalia Giriūnienė