Rytmetis Obelių gimnazijoje su 1 ir 3 klasių mokiniais

Atgal

Rytmetis Obelių gimnazijoje su 1 ir 3 klasių mokiniais

Obelių miesto biblioteka


Obelių miesto bibliotekininkė Aurelija nuvyko į Obelių gimnaziją susitikti su 3 klasės moksleiviais ir jų mokytoja Neringa Baranauskiene. Šį gražų saulėtą rytmetį pradėjome prisimindami kokia diena birželio 1-ąją. minima. Vaikai žinojo, kad ši diena yra Tarptautinė vaikų gynimo diena. O kas dar yra birželio 1-oji? Šiandien pirmoji vasaros diena, vaikams baigiasi mokslai, nebeilgai laukti kada prasidės atostogos. Taip pat nuo šiandien prasideda skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“, kurio metu per vasarą reikia perskaityti 5 knygas duotomis temomis. Ne visi vaikai apie šį iššūkį žinojo, todėl bibliotekininkė paaiškino ir pakvietė sudalyvauti.
Bibliotekininkė mokiniams surengė viktoriną „Knygų personažai“, dalyvavo 19 vaikų. Ir jiems puikiai sekėsi, atsakė į 20 klausimų apie pasakų veikėjus, buvo labai aktyvūs. Diskutavome apie pasakas. Dar viena užduotis – atspėti pasakos personažus iš paskaitytų ištraukų, minėme mįsles, kurių atsakymai buvo – pasakų personažai. Šaunuoliai trečiokai, su visomis užduotimis puikiai susitvarkė. Kad nepamestų knygelės puslapio, kurį skaito, pasigaminome po knygų skirtuką. Vaikai buvo smalsūs, gerai nusiteikę, ko nesuprato paklausdavo. Prieš atsisveikinant bibliotekininkė vaikams padarė malonią saldžią staigmenėlę.
Malonu buvo pabendrauti, prisiminti pasakas, jų personažus, matyti daugybę pakeltų rankyčių, visi labai norėjo atsakyti į užduotą klausimą. Atsisveikinant vaikai pažadėjo ateiti į biblioteką pasiimti knygučių vasaros atostogoms.
Po viktorinos su 3 klasės mokiniais su dideliu krepšiu knygelių Obelių miesto bibliotekininkė Aurelija atskubėjo pas Obelių gimnazijos 1 klasės mokinius ir jų auklėtoją Rūtą Daumantienę. Bibliotekininkė vaikams pristatė įvairiausių knygelių. Pradžiugino vaikai, kurie keletą knygelių jau buvo skaitę, padiskutavome apie ką jos. Bibliotekininkė pakvietė vaikus nepamiršti knygelių ir vasaros atostogų metu ir užsukti į biblioteką pasirinkti sau patinkančių. Atsisveikinome su saldžia dovanėle.
Ačiū mokytojoms už šiltą priėmimą, buvo smagu pabendrauti.
Obelių miesto vyresn. bibliotekininkė Aurelija Tavoraitė