Šventinė poezijos popietė „Aukštaitijas aš pievam pareisiu“

Atgal

Šventinė poezijos popietė „Aukštaitijas aš pievam pareisiu“

Salų kaimo biblioteka


Gegužės 30 d. 14 val. Salų bibliotekoje kilo didelis šurmulys. Į šventinę poezijos popietę „Aukštaitijas aš pievam pareisiu“, skirtą Aukštaitijos metams minėti, rinkosi ne tik vietiniai poezijos mylėtojai, bet atvyko labai lauktos viešnios iš Obelių. Kartu su poete Gražina Degutyte – Pitrėniene į popietę atvyko Obelių krašto bibliotekininkės: Obelių miesto bibliotekininkė Gražina Deksnienė,  buvusi  Pakriaunių bibliotekos bibliotekininkė Onytė ir  Antanašės bibliotekininkė Ritė Gernienė. Popietėje dalyvavo kolegės bibliotekininkės: iš Duokiškio -  Danutė Vygėlienė ir Kalvių bei Verksnionių -   Gražina Matukienė.
Popietės metu internetinės platformos „Youtub“ dėka klausėmės Airijoje gyvenanačio lietuvio Jono Kriauklio, kilusio  iš  Skaistinės kaimo, už Aleksandravėlės, atliekamų dainų, sukurtų pagal Gražinos eiles. Pati poetė nemažai eilių yra parašiusi rytų aukštaičių tarme. Jos posmuose atsispindi ne tik meilė gimtajam kraštui, tėviškei, bet ir gamtos grožiui, jausmams. Buvo gera ir malonu skaityti eiles, klausytis dainų ir matyti susižavėjusius klausytojų veidus. Net nepajutome, kaip praskriejo laikas. Susitikimą pratęsėme prie arbatos puodelio.  Pasivaišinome saliečių  šeimininkių Danutės ir Birutės kepiniais.
Apsilankius Salose  ir nepamatyti  Salų dvaro – tai tiesiog būtų neįvykusi kelionė. Viešnios buvo palydėtos į Salų dvarą, supažindintos su dvaro istorija, aplinka, apžiūrėtas „Žalčių muziejus“, „pasivažinėta“ įspūdinga karieta... Ir dar šiek tiek palikta tam,  kad dar sykį atvykus ,būtų  dar ko pažiūrėti, paragauti, sudalyvauti.
Salų filialo vyresn. bibliotekininkė Rasa Kalnietienė