Rytmetis „Terapinių pasakų pasaulis“

Atgal

Rytmetis „Terapinių pasakų pasaulis“

Pandėlio miesto biblioteka


Kaip ir kasmet, balandžio 23–29 d. visose šalies bibliotekose vyko Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė - „Kartu įveikiant krizes“. Balandžio 27 dieną į Pandėlio miesto bibliotekos vaikų literatūros skyrių  atskubėję Pandėlio gimnazijos 3 klasės mokiniai su mokytoja Daiva kalbėjo apie jausmus ir emocijas bei mokėsi įveikti pyktį.
Emocijos – tai tarsi žmogaus vidinis kompasas. Jos praneša, kas su mumis dedasi, ko trokštame, kas peržengia mūsų ribas, padeda įveikti nesėkmes ir džiaugtis sėkme, kurti santykius su kitais žmonėmis ir savimi pačiais. Visi, tiek vaikai, tiek suaugę, kiekvieną dieną išgyvena daug ir įvairių emocijų. Ir visos jos yra reikalingos ir svarbios. Apėmę jausmai ir emocijos parodo, kas vyksta aplink mus, mumyse, ir padeda tai atpažinti ir įvertinti.  Šaunu, kai turime gerą vidinį kompasą, kuris mums padeda orientuotis kasdienėse gyvenimo situacijose.
Bibliotekininkė vaikams pristatė daug knygučių, kurios turėtų padėti išsklaidyti bręstančio vaiko baimes ir išspręsti vaikams kylančias problemas. Pasakos  - vaikui artimiausi kūriniai, kuriose realus pasaulis pinasi su išgalvotu ir kuria jam suprantamą tikrovę. Jose vaikai susipažįsta su nerimą keliančiomis situacijomis ir randa puikių pavyzdžių, kaip spręsti problemas. Vaikai atlikdami įvairias užduotis mokėsi atpažinti bei suvokti savo emocijas ir jausmus, net pačius skaudžiausius. Mokėjimas juos priimti ar perkeisti leis vaikams laisviau mėgautis juos supančiu pasauliu, pasitikėti savimi ir būti laimingesniems.
Kuo geresni esame kitiems, tuo daugiau teigiamų emocijų gauname patys!
Pandėlio m. bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė