Popietė „Kur paslėpta knyga“

Atgal

Popietė „Kur paslėpta knyga“

Antanašės kaimo biblioteka


Už maldaknygę seną.
Mes dėkingi jums likom,
Kad su žodžiu gyvenam...
 
Saulėtą penktadienio popietę su gera nuotaika rinkomės į Antanašės bendruomenės salę, kur vyko popietė „Kur paslėpta knyga“, skirta knygnešio dienai. Popietėje skambėjo Gražinos Pitrėnienės ir obelietės Valentinos Baltuškienės eilės. Obelių miesto bibliotekininkė Aurelija Tavoraitė papasakojo apie Obelių krašto knygnešį Juozą Zauką. Visi aktyviai dalyvavo linksmoje viktorinoje apie knygnešius. Renginį vedė Antanašės bibliotekininkė Ritė Gernienė ir Gražina Pitrėnienė.
Po viktorinos pristatėme vilniečio, o vasaras praleidžiančio Antanašėje, Kęstučio Kadūno fotografijų parodą „Rytas Sėlos krašte“. Fotografijų autorius buvęs geologas, parašęs dvi knygas: „Gyvenimo mozaika“ ir „Pensininko užrašai“, kitų leidinių bendraautorius. Nuotraukose užfiksuoti vaizdingi ryto paveikslai: rūke skendintis ežeras, nuo ežero tolyje boluojanti bažnyčia, pakrūmėje prisiglaudusi kaimo pirtelė, stirnaitė ar kiti gamtos paveikslai. Tai jau nebe pirma autoriaus paroda Antanašėje. Džiugu, kad į renginį atvyko parodos autoriaus mieli draugai iš Rokiškio. Gaila, kad su pačiu autoriumi šį kartą jiems neteko susitikti. Kęstučiui skirtos gėlės atiteko Ritei.
O Antanašės bibliotekoje visi smalsiai apžiūrinėjo rakališkietės Zitos Bakanaitės veltų darbų parodą „Išsiliejusios mintys“.
Bendruomenės vyrams dėkojame už pavasarinius tulpių žiedelius, Valentinai – už dovanotus mielus rankų darbo atvirukus, o visai bendruomenei savo vardu – už šiltus sveikinimus man. Po renginio visi prisėdome prie vaišių stalo, už kurį dėkingi Olytei Bunienei ir Alvydei Paukštienei.
Po renginio vyko knygų mainai, pasikeitėme perskaitytomis knygomis ir padovanojome knygų bibliotekai.
Džiaugiamės, kad mūsų svečiai išsivežė iš Antanašės šiltus prisiminimus.
Literatė Gražina Pitrėnienė