Pasakojimo edukacija „Akmenų sriuba“

Atgal

Pasakojimo edukacija „Akmenų sriuba“

Suvainiškio kaimo biblioteka


Sausio 31 dieną Suvainiškio bibliotekos lankytojai rinkosi į pasakojimo edukaciją „Akmenų sriuba“, kurią vedė Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė edukacijai Valda Bugailiškienė. Pirmiausia vyko susipažinimas, nuo kurio užsimezgė draugiškas pokalbis su edukacijos dalyviais. Jiems labai patiko sugalvoti savo vardo pirmajai raidei atitinkantį žodį. Išsitraukus iš stebuklingo maišelio akmenukus, juos pirmiausia reikėjo įvertinti. Pasirodo, ir su akmenimis galima padaryti stebuklus. Edukacijos metu  akmenys tarsi atgyja, – savo rankomis teko pajusti akmenų skleidžiamą šaltį ir deginančią, gyvą šilumą. Ar dažnai paimame akmenį tam, kad juo pasidžiaugtume? Kažin ar kuris buvo jį priglaudęs prie krūtinės ar ausies. Kai šešiolikos edukacijos dalyvių rankose skambėjo akmenukų muzika, buvo nepaprastas jausmas, „teigiantis“, jog svarbiausia, kad nebūtų akmeninė širdis.
Edukacijos metu susirinkusios dalyvės klausėsi užburiančio pasakojimo. Įdėmiai klausėsi ir nekantravo, kaip gi tą sriubą virsim. Išgirsta istorija privertė susimąstyti apie žmonių savanaudiškumą, norą pasipuikuoti, pasirodyti geresniais už kitus. Tai nuostabi, pamokanti istorija, kaip kareivis virė sriubą. Pasakojimas vyko su muzikiniais intarpais, kartu su edukatore Valda dainavome dainas, vyko žaidimai su smagiomis užduotimis. Išmetėme akmenį į kurį iš savęs perkėlėme viską kas mus liūdina ir skaudina, visą blogį. Pasilikome sau po akmenį, ant jo nupiešę tai, kas mums aktualu, smagu. Vieną gėrio akmenėlį parsinešėme namo, kad juk gerumas sugrįžtu gerumu. Supratome, kaip svarbu gerumu dalintis su visais! Koks nuostabus bendruomeniškumo jausmas, kiek daug gerų ir gražių dalykų galima nuveikti kartu.
Už puikią pamoką, geras emocijas, nuoširdų bendravimą dėkojame Valdai. Linkime naujų kūrybinių idėjų ir sėkmės darbuose.
 
Suvainiškio filialo vyresn. bibliotekininkė Regina Šimėnienė