Susitikimas su tautodailininke Violeta Jasinevičiene

Atgal

Susitikimas su tautodailininke Violeta Jasinevičiene

Pandėlio miesto biblioteka


Visą lapkričio mėnesį Pandėlio miesto biblioteką puošė tautodailininkės Violetos Jasinevičienės darbų fotografijų paroda.
Parodoje buvo eksponuojamos V. Jasinevičienės darbų nuotraukos ir veltiniai pagaminti iš natūralios vilnos. Susitikimo metu viešnia pasakojo kad tai gerai kvėpuojantis, sugeriantis ir išgarinantis drėgmę apavas. Eksponuojami darbai sukurti pagal senąsias vilnos vėlimo tradicijas, naudojant senąją veltinių vėlimo techniką. Parodai išskirtinumo ir savitumo suteikė nuotraukos ant drobės, kuriose veltinis, pagamintas pagal senovinę technologiją, įgavęs daug naujų formų ir spalvų.
Renginio metu Violeta Jasinevičienė pasakojo apie save: „Būdama tiksliųjų mokslų atstovė, rankdarbiais žaviuosi ir jais užsiimu nuo tada, kiek pati save prisimenu. Vaikystės ir paauglystės vasaros praleistos lietuviškame kaime, nuolatinis buvimas gamtos ir darbščių bei kūrybingų žmonių apsuptyje leido iš arti pažinti nuo senų laikų puoselėtus tradicinius amatus. Tai leido iš arti pažinti ir pačiai save išbandyti daugelyje sričių: mezgiau, siuvinėjau, siuvau ir netgi audžiau. Nuo vaikystės mezgimas buvo didžiausias mano hobis. Prieš dešimtmetį gimę pirmieji gaminiai iš karštos vilnos – šlepetės, pirties kepurės, veltinukai, šiandien yra mano pomėgis, mano laisvalaikis, mano geras laikas.“
Pirmąją personalinę parodą ji surengė 2018 m. Tais pačiais metais buvo apdovanota Lietuvos Respublikos Seimo nario sidabro ženkleliu „Atkurtai Lietuvai 100“ ir padėka už aktyvumą, veiklumą, praeities tradicijų ir dabarties kūrybišką perteikimą, tradicijų puoselėjimą.
Dėkojame tautodailininkei Violetai Jasinevičienei už parodą ir lauksime žadėtų naujų parodų.
Pandėlio miesto vyresn. bibliotekininkė Aušra Skaburskienė