„Taškuota magija“ Kamajų bendruomenės centre

Atgal

„Taškuota magija“ Kamajų bendruomenės centre

Kamajų kaimo biblioteka


Taškavimo tapyba tai modernaus meno srovė, Prancūzijoje susiformavusi kaip meno šaka. Taškavimo išraiškos priemonės – taškas ir grynos spalvos. Vaizdai čia kuriami įvairaus dydžio taškais, kurie žiūrint iš toliau sudaro bendrą vaizdą.
Mandalos turi ilgą istoriją ir yra žinomos dėl savo gilios dvasinės prasmės bei visumos atspindėjimo. Mandalos pavadinimas reiškia „ratą“ arba „pilnatvę“. Mandalų terapiją turi gilią sielos gydymo bei geresnio vidinio savęs pažinimo prasmę. Formos ir spalvos, kurias renkamės  savo kūriniui geriausiai atspindi vidinę mūsų būseną, tereikia tik pasikliauti instinktais bei jausmais, čia svarbiausia ne galutis rezultatas, o kelias, kuriuo iki jo einame.
Taškavimo meditacija ir galia darganotą lapkričio 12-osios popietę mums įsitikinti padėjo Adomynėje taškavimo dirbtuves įkūrusi Laura. Ji nuosekliai, aiškiai rodė, pasakojo apie taškavimo techniką, jos priemones. Išklausę teorinę dalį, pabandę „prisijaukinti“ taškavimo priemones. Pradžioje nedrąsiai, visiškoje ramybėje, taškelis prie taškelio, pasikliaudamos savo vaizduote, įkvėpimu bei fantazija – įsitikinome, kad vos pradėjus taškuoti nurimsta protas, atgyja vidus. Tai ne tik terapija padedanti atsipalaiduoti, bet ir galimybė lavinti koncentraciją, kruopštumą, dėmesingumą ir smulkiąją motoriką.
Baigę taškuoti savo mandalas visos įsitikinome, kad labai gera nusiraminimo terapija tamsiais rudens vakarais ir greitame šiandieniniame gyvenimo ritme...