Literatūrinė – muzikinė popietė „Dano Kairio poezijos takais“

Atgal

Literatūrinė – muzikinė popietė „Dano Kairio poezijos takais“

Panemunėlio kaimo biblioteka


91 rudens diena. Vieniems šis laikas asocijuojasi su artėjančiais šaltais, prastais orais ir įkyriomis liūtimis, kitiems - su šilta besileidžiančios saulės šviesa, jaukiais namų vakarais ir spalvingų lapų kilimais, čežančiais po kojomis parkuose ir miškuose.
Darganotą lapkričio 10 vakarą Panemunėlio miestelio bibliotekoje vyko literatūrinė - muzikinė vakaras „Dano Kairio poezijos takais“. Apie Dano Kairio kūrybinį kelią kalbėjo buvusi jo mokinė, kraštietė, istorikė Violeta Aleknienė. Virginija Mkalauskienė pasidalino mintimis apie savo dėdę politinį kalinį, kunigą ir poetą Kazimierą Vaičionį. Dalia Giriūnienė trumpai apžvelgė kunigo, dailininko, poeto Juozo Vaičionio literatūrinį kelią. Minėtų autorių eilėraščius skaitė ne tik jų pristatytojos, bet ir Roma Šakalienė, Virginijus Deksnys. Apie Daną Kairį ir jo poeziją prisiminimais dalinosi Roma Šakalienė bei buvusi mokinė Rasa Bimbienė. Po to savo kūrybos eiles pirmą kartą viešumoje skaitė Bronė Mažeikienė ir Onutė Levandavičiūtė. Žaneta Jasinevičienė skaitė savo kūrybą, kurią ji pavadino „eilės kitaip“. Renginį smagiomis dainomis pagyvino Rokiškio kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Laukupė“, vadovaujamas Rasos Bimbienės.
Po renginio gausiai susirinkę žiūrovai neskubėjo skirstytis namo. Prie kavos puodelio dar ilgai netilo kalbos. Visus labai nustebino Onutė Levandavičiūtė, Mes ją žinome kaip knygų apie kunigą Joną Katelę, žvalgę Marcelę Kubiliūtę autorę. Tačiau kad ji rašo eiles, visiems buvo staigmena. Ir, manau, labai maloni staigmena.
Panemunėlio miestelio filialo vyresn. bibliotekininkė Dalia Giriūnienė