Parodos „Knygos, kuriose gyvūnai gyvena“ pristatymas

Atgal

Parodos „Knygos, kuriose gyvūnai gyvena“ pristatymas

Kamajų kaimo biblioteka


Gyvūnų gerovės metus ir kartu pasaulinę gyvūnų dieną minėjome su Kamajų ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Nykštukų“ grupe.
Bibliotekininkės buvo pristatyta bibliotekoje vykstanti vaikiškų knygučių paroda, kuriose gyvūnai „šnara“, papasakota apie kokius gyvūnus knygelės, kurios yra labiausiai skaitomos. Kalbėjomės kaip reikia rūpintis gyvūnais, vaikai pasakojo kokius gyvūnus augina namuose, kaip jais rūpinasi ir ką su jais veikia. Visi drauge nutarėme, kad prieš įsigyjant   gyvūnus labai svarbu gerai apgalvoti ar mes sugebėsime jais tinkamais rūpintis ar jie greitai neatsibos ir netaps nereikalingais, aptarėme ar išties gera dovana draugui gali būti gyvūnas?
O kaip gi be žaidimų? Sukome galveles ir galvojom gyvūnus iš savo pirmos vardo raidės, ieškojom pasislėpusių gyvūnų bibliotekos lentynose ir tuomet grupavome į naminius ir laukinius, mynėme mįsles apie miško gyvūnus, vartėme „Lututė“ žurnalus ir smalsiai apžiūrinėjome kokius gyvūnus augina „Lututės“ mažieji skaitytojai. „Nykštukai“ garsiai svajojo kokius gyvūnus dar jie norėtų turėti, ką su jais veiktų.
Gyvūnai  svarbų vaidmenį atlieka mūsų gyvenime ir labai svarbu, kad nuo mažens vaikai jau suprastų, kad jie nėra tik judantys „žaisliukai“ jais reikia ir labai atsakingai RŪPINTIS, juos GLOBOTI, MYLĖTI, PRIGLAUSTI, PAGUOSTI, APGINTI.