Vėl kviečia Šv. Baltramiejus

Atgal

Vėl kviečia Šv. Baltramiejus

Žiobiškio kaimo biblioteka


Jau vasara į pabaigą. Nupjautų javų kvapu dvelkia laukai. Gandrai išskrido. Gailios rasos lenkia jurginų žiedus. Tilsta paukštelių balsai. Lyg susikaupimo minutei jie sutūpė medžių lapijoj, kol ji dar žalia, kol nepapūtė šiaurys, kol nenudažė jos spalvom. Tyliai tyliai užbaigs paukštukai vasarą ir pakils skrydžiui. Rudens dvelkimas , saulė žemyn, mintys prie žemės, prie gimtosios, prie ištakų, prie namų, buvusių, ar esamų...
Rugpjūčio pabaiga. Tradiciniai Žiobiškio parapijos, Žiobiškio krašto Šv. Baltramiejaus atlaidai. Šventinį savaitgalį, penktadienį, jauniesiems žiobiškiečiams buvo surengta spartakiada „Moto-Roki“ trasoje. Šeštadienį nuo 11 val. Žiobiškio šilelyje vyko pramogos vaikams, veikė „Šilelio turgelis“, surengtas simbolinis bėgimas Žiobiškiui-345. Buvo parengta nuotraukų paroda „2015-2021m. Šv.Baltramiejaus švenčių akimirkos“. Nuo 16 val.  bendruomenės namuose prasidėjo šventinis koncertas į kurį sueiname, suvažiuojame, po didžiųjų darbų ir prieš dar likusius darbus pabūti kartu, įkvėpti bendrystės, draugystės oro, pasilinksminti.
Žiobiškis šiemet skaičiuoja 345–tus metus. Daug metų, didelė istorija. O tai reiškia, kad mūsų kaime visada buvo jaunų žmonių. O 2022 metai yra paskelbti jaunimo metais, todėl pagerbdami praeitį įsileidome ir naują tradiciją – šios šventės metu pristatėme, pasveikinome ir į kaimo istoriją įrašėm mūsų kaimo naujakurius bei naujagimius. O juk jaunas kaimas – tai kaimas turintis ateitį. Jauni žmonės kaime – tai kaimo išlikimo garantas, kurio dėka  bus pratęsta krašto istorija ir ateities kartos minės dar įspūdingesnius kaimų jubiliejus. Pastaraisiais metais Žiobiškis pasipildė Nerijaus ir Alionos Gasiūnų, Pauliaus ir Gretos Galvydžių, Vaidos ir Jono Žemaičių šeimomis. Pasveikinome mažuosius žiobiškiečius. Žiobiškio krašto istoriją priminė kraštietis, monografijos apie Žiobiškį autorius, Venantas Mačiekus. Padėkojome už primintą Žiobiškio kaimo istoriją, pasveikinome su jubiliejiniais 85 metais.
Sveikinimo žodį tarė Rokiškio kaimiškosios seniūnijos seniūnė D.Janulienė, kasmet į šventę atvykstantis Rokiškio krašto garbės pilietis Algis Narutis, seimo nario Jaručio patarėjas Egidijus Vilimas.
Šventės metu koncertavo RKC Priemiesčio Žiobiškio vaikų saviraiškos grupė, Bajorų ir Skemų kaimo jungtinė kapela „Bajorskemis“. Šventę užbaigė ansamblis „Nalšia“.