Rytmetis vaikams Obelių miesto bibliotekoje

Atgal

Rytmetis vaikams Obelių miesto bibliotekoje

Obelių miesto biblioteka


Birželio 3 d. 10 val. Obelių miesto bibliotekoje lankėsi Rokiškio r. Obelių gimnazijos 2 klasės mokiniai lydimi mokytojos N. Baranauskienės. Antrokėlių  rytmetį  pradėjome ne nuo knygos, o nuo pasakojimo, kuriame veikėjais tapo ir patys mokiniai. Visi kartu sudalyvavome „Vaisių karaliaus rinkimuose“. Vaikai rinko sau patinkantį vaisių karalių, ir aiškiai argumentavo kodėl. Kiekviena istorija mus ko nors išmoko, o ko išmokė šis pasakojimas vaikai nesunkiai įvardino. Kaip aktyvūs „Vaisių karaliaus rinkimų“ dalyviai mokiniai pasidalino apelsiną, obuolį ir kokosą.
Neretai pastebime, jog vaikai primiršta bibliotekos taisykles, todėl nusprendėme jas prisiminti. Suorganizavome viktoriną „Bibliotekoje elgiuosi tinkamai“, kurioje vaikai noriai ir aktyviai dalyvavo. Taisyklės pakartotos, belieka jų laikytis.
Vėliau vaikai buvo supažindinti su prasidėjusiu skaitymo iššūkiu „Vasara su knyga“, įdomiomis užduotimis bei intriguojančiomis staigmenomis. Taip pat buvo pristatytos visai neseniai į biblioteką atkeliavę knygos, kurias dovanojo paramos ir labdaros fondas „Švieskime vaikus“. Spalvingos, nuotaikingos, linksmos, pamokančios knygelės vaikus sužavėjo, jas vartė vieną po kitos.
Mažieji bibliotekos draugai bibliotekoje praleido įdomų rytmetį, pažadėjo sugrįžti knygelių vasaros skaitiniams.
Obelių miesto filialo vyresn. bibliotekininkė D. Šimėnaitė