Viktorina vaikams „Bunda knygų personažai“ Obelių miesto bibliotekoje

Atgal

Viktorina vaikams „Bunda knygų personažai“ Obelių miesto bibliotekoje

Obelių miesto biblioteka


Gegužės 27 d. 9 val. Obelių miesto bibliotekininkė Dovilė lankėsi Rokiškio r. Obelių gimnazijoje. Ten susitiko su žingeidžiais ir smalsiais 2 klasės mokiniais bei jų šaunia auklėtoja Neringa Baranauskiene. Susitikimo metu vaikų laukė vaizdžiai parengta edukacinė viktorina „Bunda knygos personažai“, o taip pat įvairūs netikėtumai, puiki nuotaika. Šios viktorinos tikslas supažindinti vaikus su literatūros klasikos kūriniais, jų autoriais, visų laikų populiariausiais ir mylimiausiais personažais, taip pat lavinti vaizduotę, skatinti vaikų skaitymą ir kūrybišką mąstymą.
Prieš prasidedant viktorinai mokiniai įvardino savo mylimus knygų personažus, džiugu, kad kai kurie jų turi net po kelis. Viktorinos metu mokiniai buvo labai aktyvūs. Atsakydami į pateiktus klausimus, turėjo galimybę prisiminti, atpažinti, o galbūt susipažinti su knygų personažais, kurių tarpe Raudonkepuraitė, Pepė Ilgakojinė, Vilkas, Bjaurusis ančiukas, Batuotas katinas, Mikė Pūkuotukas ir daug kitų. Visus atsakymus atidžiai pasitikrinome ir įsitikinome ar nesuklydome. Atsakymai buvo pateikti skaidrėse, kuriose pavaizduotas ne tik knygos personažas, bet ir knygelė, kurioje jis gyvena. Iš daugelio personažų vaikai surado ir savo favoritus. Mokiniai buvo pakviesti į biblioteką pavartyti, paskaityti šias ir daug kitų knygų.
Viktorinos pabaigoje antrokai bandė atspėti, kokie žinomi knygų personažai lankėsi bibliotekoje ir net bibliotekos kieme, o tiksliau, kurie knygų personažai buvo trumpam pabėgę iš knygelių ir užsukę į svečius... Užuominos pagalba mokiniai atspėjo labai greitai, netrukus tuo įsitikino ir patys. Vaikams panorėjus, keletas knygų personažų apsilankė ir mums visiems esant klasėje. Vaikai nesitikėjo išvysti kačiuko, asiliuko, liūto, šunelio, meškučio visai šalia jų. Kaip tai įmanoma? Tegul tai lieka maža paslaptimi ir mažu stebuklu vaikų akyse. Ne veltui viktorina pavadinta „Bunda knygų personažai“.
Paėmus į rankas knygą ir atvėrus jos stebuklingą pasaulį kiekvienas vaikas ten suranda sau labiausiai patinkantį personažą. Nesvarbu ar jis mylimas dėl nuoširdumo, išdaigų, gero humoro jausmo, jautrumo, ar dėl netinkamų poelgių. Kiekvienas personažas pateikia gyvenimiškų pamokų. Tereikia paimti į rankas knygą...
Ačiū 2 klasės mokiniams ir auklėtojai Neringai už šaunų susitikimą.
Obelių miesto filialo vyresn. bibliotekininkė D. Šimėnaitė