Edukacija „Akmenų sriuba“

Atgal

Edukacija „Akmenų sriuba“

Laibgalių kaimo biblioteka


Gegužės 6 dieną Laibgalių kaimo bibliotekoje vyko edukacija „Akmenų sriuba“. Šia sriuba mus visus pavaišino Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė, edukatorė Valda Bugailiškienė.
Ši edukacija — tai nuostabios, pamokančios istorijos pasakojimas, kuriam tikrumo ir natūralumo suteikia muzikiniai intarpai, žaidimai, smagios užduotys. Pasakojimas persipina su nuostabiomis dainomis, kurias dainuoja visi kartu.
Jau nuo pat edukacijos pradžios užsimezgė draugiškas pokalbis, visi atsipalaidavo ir įsitraukė į susipažinimo žaidimą. Aišku, labiausiai visi norėjo sužinoti, kaip iš tikro ta sriuba verdama. Išgirsta istorija privertė susimąstyti apie žmonių savanaudiškumą, norą pasipuikuoti, pasirodyti geresniais, turtingesniais už kitus. Supratome koks nuostabus bendruomeniškumo jausmas, kiek daug gerų ir gražių dalykų galima nuveikti kartu. Netgi turint tik du  akmenis, galima padaryti stebuklus. Edukacijos metu  akmenys tarsi atgyja, savo rankomis teko pajusti akmenų skleidžiamą šaltį ir net deginančią, gyvą šilumą. Turbūt svarbiausia, kad nebūtų akmeninė širdis. Seniai girdėtos melodijos suvirpino  pačias jautriausias širdies stygas, teko išvysti net ašaras. Bet tai  buvo tikra ir labai, labai nuoširdu. O pasibaigus edukacijai, lyg palytėjus burtininko lazdele, už langų skaisčiai sušvito saulė.  Pagaliau po ganėtinai ilgo laiko Laibgalių bibliotekoje vėl skambėjo dainos.
Už nuostabias emocijas, nuoširdų bendravimą dėkojame Valdai. Linkime naujų kūrybinių idėjų ir sėkmės darbuose. O mes tavęs labai, labai lauksime sugrįžtant.