Edukacija – Marginimas netradiciškai

Atgal

Edukacija – Marginimas netradiciškai

Kavoliškio kaimo biblioteka


Nors už lango vis dar žvarbokas vėjas, bet širdis jau dainuoja pavasariu. Gražiausia pavasario šventė – Velykos - jau visai ne už kalnų. Jau pradedame ruoštis gražiausiai ir prasmingiausiai pavasario šventei. Prasidės Didžioji savaitė, o sulig ja kiekvienas jausime vidinį poreikį atgimti. Kartu su Šv. Velykomis į kiekvienus namus, nesvarbu, ar žmogus tikintis, ar ne, pradeda visa jėga brautis pavasaris, jėgų antplūdis. Juk neveltui sakoma, kad kokiomis įmantriomis technologijomis besinaudotume, esame gamtos vaikai.
Kavoliškio bibliotekoje balandžio 6 dieną vyko edukacija – Marginimas netradiciškai. Kadangi taip marginti kiaušinius užtrunka, darbą reikia pradėti likus gerokai laiko iki Velykų. Be to, šie dekoruoti kiaušiniai – tik puošmena ant šventinio stalo. Jie netiks ridenti.
Ši dekoro technika gerai žinoma daugeliui meniškų žmonių: kiaušinį išpučiame, apsukame siūlais ir apklijuojame supjaustytomis medžio šakelėmis. Tiesa, sąvoka „žinoma“ tik tiek ir reiškia. Be „žinojimo“, reikia turėti nesenkančias kantrybės ir kruopštumo atsargas, tobulą, niekada neklystančią geometrinę vaizduotę, lakią fantaziją, kūrybinį polėkį, savitą gyvenimo filosofiją, itin dosnų, meilę gamtai ir kiekvienam sutiktam žmogui spinduliuojantį vidinį pasaulį. Vykusioje popietėje aptarėme šventės tradicijas, dekoravimo, puošybos elementus, pasidalinome patirtimi bei neišsenkančiu kūrybiškumu. Nes Velykaitis – nuoširdžiausia dovana. Nuolatiniai kūrybiniai ieškojimai, vidinės ramybės siekis. Pavasario šventėms galima pasipuošti labai įvairiai, idėjų daug – tereikia netingėti. Bibliotekoje veikia spaudinių paroda „Šventų Velykų rytą – saulė pražydo“.
Kavoliškio vyresn. bibliotekininkė Jūratė Bulavienė